Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Január 08. 15:15, vasárnap | Belföld
Forrás: mno.hu/MTI

A gyaloglás erősíti az immunrendszert

A gyaloglás erősíti az immunrendszert

A túlzott testedzés károsítja az immunrendszert és védtelenebbé tesz a megfázás vagy az influenza ellen, a rendszeres, élénk tempójú gyaloglás viszont erősíti a védettséget.

Mike Gleeson, a brit Loughborough-i Egyetem professzora felmérések adatai alapján arra jutott, hogy a napi gyors gyaloglás egyharmaddal csökkenti a felsőlégúti megbetegedések esélyét, míg egy maratoni futás utáni hetekben akár hatszorosára is megnő a megbetegedés veszélye – adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

A túl sok testedzés ugyanannyira árthat az immunrendszernek, mint a túl kevés. Az immunrendszer sejtjei „természetes testőrökként” gyilkolják, illetve gyilkoltatják a kórokozó vírusokat, felismerik, hogy mely sejtekbe hatoltak be, és azokat öngyilkosságra késztetik. A mérsékelt testedzés elénkíti ezt a „testőrséget”, a stresszes, hosszú fizikai terhelés viszont gyengíti a „gárdát” – fejtette ki Gleeson a Liverpooli Egyetem egy tudományos konferenciáján, hozzátéve, hogy a betegségre való hajlam természetesen függ az egyén genetikai adottságaitól, stressz-szintjétől, táplálkozásától, alvási szokásaitól és egyebektől.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.