Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. Március 22. 09:18, szerda | Életmód
Forrás: mti

A kialvatlanság ma már népbetegség Magyarországon

A kialvatlanság ma már népbetegség Magyarországon

A kialvatlanság már népbetegségnek számít Magyarországon - hangzott el az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában.

Kalmár Hajnalka klinikai szakpszichológus elmondta, hogy az alvás minőségét például a folyamatos online jelenlét is rontja, ezért fontos lenne, hogy lefekvés előtt az emberek már ne használják okoseszközeiket, és ne legyenek állandóan elérhetőek.

Ugyanakkor a környezet is sokat számít: szakértők szerint általában 18-19 fokos hőmérsékletben lehet a legjobbat aludni, és az éjfél előtti alvás - ahogy a mondás is tartja - duplán számít, mert ilyenkor mélyebb álomba merül az ember - hívta fel a figyelmet.

Hozzátette, hogy a szervezet csak rövid ideig képes tolerálni a kevés vagy nem minőségi pihenést, hosszú távon ez pusztítóvá válhat, gyorsabb öregedést eredményez és az öngyógyító folyamatok is sérülnek. A kevés alvás miatt ráadásul megnőhet a szervezet szénhidrátigénye, ami hízáshoz vezethet - jegyezte meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 10:07, hétfő | Életmód

MME: ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket!

Ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 21. 11:30, vasárnap | Életmód

Alapítása 2777. évét ünnepli Róma

Császárok, szenátorok, matrónák és gladiátorok felvonulásával ünneplik Róma 2777. születésnapját vasárnap, amelyet a legenda szerint Romulus és Remus április 21-én alapított.

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.