Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Június 20. 12:51, csütörtök | Bulvár
Forrás: MTI

Átlátszó trükk: nejlonzacskóval álcázta magát egy rabló, két évet kapott

Átlátszó trükk: nejlonzacskóval álcázta magát egy rabló, két évet kapott

Fejére húzott nejlonzacskóval próbálta álcázni magát egy rabló Nagy-Britanniában, de a teljesen átlátszó trükk kudarcot vallott: a férfi két év börtönt kapott.

A 41 éves Jamie Neil egy benzinkutat akart kirabolni egy társával. Az eladónő először a zacskós megjelenésen lepődött meg, utána a rablási szándékon, majd pedig a "főrabló" fegyverén: Neil a mobiltelefonját szögezte rá. A nő nem rettent meg a fegyvernek egyáltalán nem látszó tárgytól - már csak azért sem, mert a telefon kijelzője közben világítani kezdett, pisztoly meg nemigen tesz ilyet -, és pénzátadás helyett megnyomta a riasztó gombját. A rabló erre nekiugrott és "lefejelte", majd pár üveg italt zsákmányolva a két férfi elviharzott.
A biztonsági kamera felvételein azonban jól felismerhető volt a zacskós férfi, és egy rendőrnő azonosította is. Két nap múlva Neil már rács mögött volt társával együtt. A rabláskor mindketten részegek voltak és előtte kábítószert is fogyasztottak. Amúgy a tettestárs sem az álcázás nagymestere: egy sálat tekert a fejére tessék-lássék a rabláshoz, amely még tavaly szeptemberben volt, az ítéletről e hét csütörtökön adott hírt a The Daily Mirror című brit lap.
Az újság felidézett az eset kapcsán néhány hasonló szellemi színvonalú rablási próbálkozást:
2009 októberében két férfi Iowában filctollal firkálta össze az arcát, hogy felismerhetetlen legyen. Nem lett.
Ugyancsak 2009-ben egy férfi ugyancsak az Egyesült Államokban tangabugyival próbálta álcázni arcát. Hamar elfogták.
Kentuckyban szigetelőszalaggal tekerte be összevissza a fejét egy rabló. Nem a felismerés juttatta rendőrkézre, hanem lassúsága: tette után az utcán elfogták. A rendőrök első büntetésként "lesegítették" róla a ragasztószalagot.
Kaliforniában fánkkal kente össze a képét egy férfi rabláshoz. Hiába.
Georgiában egy nő egy tejesüvegrekeszt húzott a fejébe, de pénzkövetelésének bejelentéséhez levette...
Los Angelesben csokoládéval kente össze arcát egy férfi. Neki sikerült a rablása, a rendőrség utána a lakosság segítségét kérte az összemázolt képű férfi felkutatásához.
A hülyeségtoplistára felkerült még az a férfi is, aki egy parányi konyharuhát borított a fejére. Jól eltakarta ezzel a homlokát, amely arcrészt azonban a felismerhetetlenséghez a legkevésbé fontos leplezni. Szinte tálcán kínálta magát a biztonsági kamerának, amely révén el is fogták.

Címkék: színes

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.