Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Március 08. 07:42, péntek | Belföld
Forrás: mti - fotó: police.hu

Bécsben lányokat futtató bandát kaptak el a rendőrség

Bécsben lányokat futtató bandát kaptak el a rendőrség

Magyar fiatalkorú lányokat Bécsben prostituáltként dolgoztató bűnszervezet hat tagját vette őrizetbe a Készenléti Rendőrség - közölte az az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a police.hu honlapon péntek reggel.

A szervezetet egy dunaújvárosi férfi és fia vezette. Bizonyíthatóan tavaly nyártól toboroztak fiatalkorú nőket, akiket Bécsben kényszerítettek munkára. A prostitúcióval megkeresett jövedelmet részben vagy teljesen elvették tőlük, fenyegették, megfélemlítették, sanyargatták, több alkalommal bántalmazták is őket - derül ki a közleményből.

A hat embert összehangolt akcióval több helyszínen fogták el a rendőrök. Otthonaikban a bűncselekmények elkövetéséhez kapcsolódó feljegyzéseket, albérleti szerződéseket, mobiltelefonokat, három gázfegyvert, illetve készpénzt is lefoglaltak.

A bűnszervezet egyik vezetője szökésben van, ellene körözést adtak ki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.