Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2022. Március 23. 07:00, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Csaknem ötezer óvodai és iskolai beruházás történt az elmúlt négy évben

Csaknem ötezer óvodai és iskolai beruházás történt az elmúlt négy évben

Az elmúlt négy évben 4576 óvodai és iskolai beruházás indult, illetve valósult meg, amellyel javultak a gyermekek és a pedagógusok körülményei - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a 2018 óta elindult köznevelési beruházásokra 983 milliárd forintot fordított a kormány. Több programot is elindítottak, amelyek az iskolák és óvodák fejlődését szolgálják.

A TTT (tanterem, tanuszoda, tornaterem) programban 87 tornaterem-, tanuszoda- és tanteremfejlesztés valósult meg, a Modern városok programban pedig 37 beruházás történt, 49 milliárd forint értékben - írták.

Hozzátették: a Magyar falu programban 168 település kapott támogatást iskolaépület felújításához, 93 kistelepülésen épültek tornatermek, tornaszobák, valamint 496 kistelepülési óvoda fejlesztéséhez nyújtottak segítséget.

Az Emmi tájékoztatása szerint 99 milliárd forintot fordított a kormány az óvodai kapacitások bővítésére, 698 iskola és 1048 óvoda újulhatott meg.

Ezenfelül húsz nagyszabású agglomerációs köznevelési beruházás indulhat el, amely együttesen mintegy 150 milliárd forintos fejlesztést jelent - tudatta a tárca.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk