Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2014. December 02. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Csatlakozzunk az Országos Adventi Pénzadománygyűjtéshez!

Csatlakozzunk az Országos Adventi Pénzadománygyűjtéshez!

November 30-án, advent első vasárnapján 19. alkalommal hirdette meg Országos Adventi Pénzadománygyűjtését az Ökumenikus Segélyszervezet. Ahogy a felhívás jelmondata az ’ÉTELT az éhezőknek, OTTHONT az otthontalanoknak, ESÉLYT az esélyteleneknek!’ is hangsúlyozza: ez az ünnepi összefogás nem az ajándékozásról szól. Azért gyűjt a Segélyszervezet, hogy egész évben segíteni tudja a nélkülözőket, kitörési pontokat tudjon kínálni a szegénységből. Idén minden korábbinál többféleképpen lehet csatlakozni a december 31-ig tartó adománygyűjtéshez!

Hogyan lehet csatlakozni?

A hagyományosan advent első vasárnapjától december 31-ig tartó gyűjtésre idén is közösségi- és segélyakciókkal, illetve komplex kommunikációs kampánnyal hívja fel a társadalom figyelmét a Segélyszervezet. Számos helyszínen és formában lehet csatlakozni Segélyszervezet adventi adománygyűjtéshez.

- A 1353-as adományvonalon hívásonként illetve sms-enként 250 forinttal lehet csatlakozni az összefogáshoz.
- Aki rendelkezik bankkártyával, a www.segelyszervezet.hu oldalon egyszerűen és biztonságosan adakozhat, de természetesen továbbra is lehet segíteni átutalással és csekken a 11705008-20464565 bankszámla számon is.
- A segélyszervezet adománygyűjtő pontot állított föl a Szent István Bazilika előtti karácsonyi vásárban, ahol önkéntesek fogadják a pénzadományt a látogatóktól. A helyszínen lehetőség nyílik megismerkedni a Segélyszervezet munkájával, illetve idén először bárki bekapcsolódhat az adományozóknak köszönetként adott mézeskalácsszívek készítésébe is a szeretet.éhség. sütödében. Az adománypontnál a Segélyszervezet átmeneti otthonaiban élők által készített ajándéktárgyak vásárlásával is lehet segíteni!
- Az ország bármelyik Tesco áruházának vevői 250 forintos adománykuponok vásárlásával támogathatják a Segélyszervezet munkáját. A november 17-én indult gyűjtés arca idén is Kovács Koko István, a Segélyszervezet jószolgálati nagykövete.
- A nagyobb postákon kihelyezett gyűjtődobozokba dobott vagy csekken felajánlott adománnyal.
- Az Andrássy úton sétálók az Opera által szervezett Diótörő Fesztivál keretében árusított forralt bor és más finomságok árával támogathatják a kitűzött célokat.
- Önkéntesként: A Segélyszervezet idén is várja mindazok jelentkezését, akik szívesen segítik önkéntesként az adománygyűjtést. Jelentkezés: onkentes@segelyszervezet.hu

Mire gyűjt a Segélyszervezet?

A gyűjtést idén is hármas célkitűzéssel indítja el a Segélyszervezet: Ételt az éhezőknek, Otthont az otthontalanoknak, Esélyt az esélyteleneknek! Évente családok tízezreinek nyújtunk kézzelfogható segítséget élelmiszer, ruha vagy éppen tanszerek formájában, átmeneti otthonainkban családok százainak biztosítunk lakhatást és átfogó támogatást a továbblépéshez. És ami talán a legelőremutatóbb: az esélyteremtés, a valódi kitörési pontok a szegénységből. Hogy az állásukat elvesztett családfenntartókat segítsük a munkakeresésben, hogy a gyermekeknek segítsünk a szegénység okozta hátrányaik leküzdésében. Egy-egy családdal a Segélyszervezet munkatársai akár éveken át foglalkoznak, annak érdekében, hogy önállóan, külső segítség nélkül boldoguljanak.

http://www.segelyszervezet.hu/hu/szeretetehseg-2014

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: