Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2017. December 15. 17:03, péntek | Belföld
Forrás: mti - fotó: MTI

Éjszakára eléri névleges teljesítményét az atomerőmű 4. blokkja

Éjszakára eléri névleges teljesítményét az atomerőmű 4. blokkja

A négyes blokk éjszakára eléri maximális teljesítményét a paksi atomerőműben, a szakemberek hozzáfogtak a meghibásodott alkatrész cseréjéhez

- közölte Kovács Antal, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. kommunikációs igazgatója az MTI-vel. A paksi atomerőmű 4. blokkja péntek hajnal óta 250 megawattos teljesítményen, a névleges teljesítménye felén működik, mert 1 óra 33 perckor a 8-as generátor hibajelzése miatt védelmi működés lépett életbe, ami a 8. turbina kiesésével járt.

Kovács Antal az MTI-nek elmondta, hogy az atomerőmű szakemberei azonosították a műszaki probléma okát: egy forgóalkatrész hibásodott meg, ami nem atomerőműspecifikus, az eseménynek nukleáris biztonságra gyakorolt hatása nincs.

"Kollégáim hozzáfogtak az alkatrész cseréjéhez. Terveink szerint még éjszaka eléri a blokk a száz százalékos teljesítményt" - tette hozzá a kommunikációs igazgató.

A 100 megawattot meghaladó teljesítménycsökkenéssel járó üzemi eseményről honlapján adott hírt a paksi atomerőmű. Mint írták a szakemberek a hibafeltárása miatt 3.18 és 5.12 óra között feszmentesítést hajtottak végre, ezért erre az időszakra a 7. turbinát is leállították.

Címkék: atomerőmű, paks

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére