Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. Szeptember 28. 14:25, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

Elmaradhat a családi pótlék emelése az élettársi kapcsolatban élőknél

Elmaradhat a családi pótlék emelése az élettársi kapcsolatban élőknél

Nem tesznek eleget az ombudsman kérésének, és hátrányosan megkülönböztetik az élettársi kapcsolatban élő gyerekeseket - ez a lényege annak a válasznak, amit a Nemzeti Erőforrás Minisztérium küldött a Népszava kérdésére.

Szabó Máté ombudsman korábban azt kérte a minisztertől, kezdeményezze a családi pótlékról szóló törvény módosítását a nem házasságban élők gyerekeinek érdekében. A lap szerette volna megtudni, hogy jövőre emelik-e 2009-es szinten befagyasztott családi pótlékot és azt, hogy a korábbi terveknek megfelelőn életkor alapján valóban differenciálnák-e az összeget.

A törvényi szabályozás 'alkotmányossági szempontból nem kifogásolható, az éppen a házasság intézményének védelmét érvényre juttató, tudatos állami értékválasztást tükrözi' - ezt a választ küldte a lapnak a Nemzeti Erőforrás Minisztérium. Az ombudsman ugyanis megállapította: sérti a gyermekek jogait és az egyenlő bánásmód követelményét, hogy az élettársi kapcsolatban élő szülők kevesebb családi pótlékot kaphatnak, mint azok, akik összeházasodtak. Más állami támogatásoktól is elesnek azok a nagycsaládok, amelyekben a szülők nem kötöttek házasságot. A tárca válaszából kiderült, nem tesznek eleget az ombudsman kérésének.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.