Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Február 24. 18:21, vasárnap | Sport
Forrás: InfoVáros | - Molnár László –

Gyutai Adrián - jótékonysági akció

Gyutai Adrián - jótékonysági akció

Világklasszis magyar sportolók csatlakoztak a 22 éves paksi motorversenyző kérésére a Semmelweis Egyetem I. számú Nőgyógyászati Klinika Koraszülött Intenzív Osztályának megsegítésére szolgáló jótékony akciójához.

Gyutai Adrián: „Mindenkinek jár egy esély”

A hazai gyorsasági motorversenyzés egyik legnagyobb tehetsége, a tavaly 2007 után az első magyar motorosként nemzetközi bajnoki címet nyerő – Alpok-Adria 125 GP – Gyutai Adrián tavaly novembere óta a Semmelweis Egyetem I. számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Koraszülött Intenzív Osztályának működését segítő Alapítványának a hivatalos Arca. Már eddig is próbált segítséget nyújtani a kis emberpalánták életben maradásához, és most egy létfontosságú újraélesztő gép beszerzéséhez kérték a segítségét. A 22 éves paksi motorversenyző boldogan áll a kezdeményezés élére, amelyhez olyan világklasszis magyar sportolók csatlakoztak, mint Erdei Zsolt, az Ungvári-testvérek – Miklós és Attila –, Hegedűs László triál-versenyző, a Tomracing Team, illetve a hazai vitorlásélet egyik legfontosabb cége, a Bavaria Magyarország.

A tavaly 2007 után első magyar gyorsasági motorversenyzőként újra nemzetközi bajnokságot nyert Gyutai Adriánt – a 125 GP-t nyerte meg az Alpok-Adria sorozatban – a pályán elért sikerei mellett felkérték, legyen a Semmelweis Egyetem I. számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Koraszülött Intenzív Osztályának működését segítő Alapítványának a hivatalos Arca. A Koraszülött Intenzív Osztálynak most egy olyan újraélesztő gépre lenne szüksége, amelynek segítségével jelentősen javulna a kisbabák életben maradásának esélye.

„A Neopuff újraélesztő készülék a korszerű szülőszobai élesztésben mára már gyakorlatilag nélkülözhetetlen eszköz. Ennek segítségével csökkenthetjük az élesztési eljárás esetleges szövődményeit, késői utóképeit. Egy készülék ára körülbelül 800-850.000 forint, amelynek összegyűjtésében szeretnénk Adrián segítségét kérni” – jelentette ki dr. Hajdú Júlia, az I.sz. Szülészeti Klinika Koraszülött Intenzív osztályának nevében.

Természetesen Gyutai Adrián azonnal igent mondott a felkérésre.

„Amikor bent voltam az osztályon, és láttam ezeket a kisbabákat az inkubátorokban, azonnal rájöttem, ők már az életük elején megvívják a legnagyobb csatájukat. Ehhez én minden segítséget szeretnék megadni, hiszen mindenkinek jár egy esély. Büszke vagyok arra, hogy olyan neves sportolók is csatlakoznak a felhívásunkhoz, akik méltán példaképei ma nagyon sok embernek Magyarországon” – fogalmazott Adrián.

Erdei Zsolt, aki március végi mérkőzésére készül, az első hívó szóra csatlakozott a jótékony akcióhoz, hiszen számára mindig is a legfontosabbak a gyermekek voltak.

„Én is átérzem édesapaként, mit is jelent egy gyermek egészsége a szülőnek. Éppen ezért vallom, az ő megsegítésük mindennél előrébb való. Nem véletlen, hogy a Hegyem egyik Arcaként én is mindent megteszek a hátrányos helyzetű gyerekek sorsának javításáért. Számomra nem kérdés, hogy a kezdeményezés mellé állok, és arra kérek mindenkit, próbáljon meg ezeknek a kis koraszülötteknek segíteni” – közölte a korábban két súlycsoportban is világbajnoki címet szerző veretlen profi ökölvívó.

A londoni olimpia ezüstérmes dzsúdósa, Ungvári Miklós, és a napokon belül visszatérő testvére, Attila sem gondolkozott azon, csatlakozzon-e a felhíváshoz. Ugyanis nemrég vállaltak szerepet egy hátrányos helyzetű gyerekekkel foglalkozó iskola megsegítésében.

„Nagyon fontosnak tartjuk mindketten, hogy az emberek önzetlenül tudjanak segíteni másokon, és ha azt látjuk, hogy jó és hasznos helyre megy a pénz, mindent megteszünk azért, hogy segíthessünk. Ezeknek a kisbabáknak esélyt kell adni ahhoz, hogy élhessenek, hisz ha valakik, hát ők bizony még rászorulnak mások segítségére” – ecsetelte Ungvári Attila.

A világ egyik legjobb triálosa, Hegedűs László szerint éppen ez az az eset, amikor az önzetlenség a lehető legnagyobb segítség lehet.

„Ezeket a kis koraszülötteket egyszerűen nem hagyhatjuk magára. Boldog vagyok, hogy segíthetek, hiszen adni mindig is jó. Őszintén remélem, hogy az élesztő gép ára minél hamarabb összejön, és a segítségével minél több életet lehet majd megmenteni” – árulta el Hege.

Ha már a jótékony akció Arca egy motorversenyző, akkor hazánk egyik legnagyobb létszámú motoros csapata sem hiányozhat a csatlakozók közül.

„Örülök, hogy Adrián gondolt ránk, mert számunkra nagyon fontos a pozitív szerepvállalás, főleg, ha gyerekekről van szó. Mindig szívesen segítünk, és őszintén remélem, hogy sokan csatlakoznak a felhíváshoz, átérezvén, ezek a most született kicsik a maguk védtelenségükben nem biztos, hogy életben tudnának maradni a megfelelő orvosi eszközök nélkül” – jelentette ki Miklósy Tamás, a Tomracing Team csapatfőnöke.

A Bavaria Magyarország is minden segítséget megad a jótékonysági akció sikeréhez.

„Minden jótékony, valóban igaz törekvés mellé odaállunk, és úgy érzem, ez a mostani tényleg olyan rászorulóknak nyújt segítséget, sőt, adja meg az esélyt az élethez, akik ezért nem sokat tehetnek önállóan. A beteg és a hátrányos helyzetű gyermekek sorsa, az ő támogatásuk mindig is fontos volt számunkra, így természetesen minden tőlünk telhetőt megteszünk azért, hogy ez az újraélesztő gép mihamarabb ott állhasson a Koraszülöttek Intenzív Osztályán” – közölte Lange Péter, a vitorlásélet egyik legmeghatározóbb cégének ügyvezető igazgatója.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,