Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Február 22. 07:31, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Három településen tartanak vasárnap időközi önkormányzati választást

Három településen tartanak vasárnap időközi önkormányzati választást

Három településen tartanak vasárnap időközi önkormányzati választást: Hódmezővásárhelyen polgármestert, Rózsafán polgármestert és képviselő-testületet, Kiskunhalason pedig egyéni választókerületi képviselőt választanak.

A Csongrád megyei Hódmezővásárhelyen Almási István (Fidesz-KDNP) halála miatt kellett kiírni az időközi polgármester-választást. A megyei jogú városban hárman indulnak a posztért. A Fidesz és a KDNP jelöltje Hegedűs Zoltán alpolgármester, aki november óta polgármesteri jogkörben irányítja a várost. Független jelöltként indul Hernádi Gyula orvos - aki 2002-től 2010-ig az MSZP és más pártok képviselőjeként dolgozott a hódmezővásárhelyi közgyűlésben. Szintén független jelölt Márki-Zay Péter közgazdász; az ellenzéki pártok azt kérték szimpatizánsaiktól, hogy őt támogassák az időközi választáson. A város 36 818 választásra jogosult polgára ötven szavazókörben adhatja le voksát.

A Baranya megyei Rózsafán polgármestert és önkormányzati képviselőket is választanak vasárnap, miután a képviselő-testület november végén feloszlatta magát. A polgármesteri tisztségért öt független jelölt indul, köztük a korábban Fidesz-KDNP-sként megválasztott eddigi polgármester, Bogdán László, valamint Németh Norbert, Király Attila, Szomor Nikolett és Szőlősi Csaba. A négy képviselői helyre 17 független jelölt pályázik. Rózsafa választási névjegyzékében 289-en szerepelnek.

A Bács-Kiskun megyei Kiskunhalason az 5. számú egyéni választókerületben választanak képviselőt, a korábbi képviselő, Aradszky Lászlóné (Fidesz-KDNP) halála miatt. A posztért hárman indulnak: Juhász György a Fidesz-KDNP, Czupor Attila László a Magyar Munkáspárt jelöltje, valamint Fejes Ferenc függetlenként. A választáson 2346-an vehetnek részt.

Vasárnapra két időközi települési nemzetiségi választást is terveztek: a Baranya megyei Vásárosdombón és a Bács-Kiskun megyei Dávodon a roma nemzetiségi választók választottak volna nemzetiségi képviselőket, a voksolások azonban jelöltek hiányában elmaradnak, így ezeken a településeken legközelebb csak 2019-ben lehet nemzetiségi önkormányzatot alakítani.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére