Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Január 12. 05:02, péntek | Belföld
Forrás: mti

Hó és lehűlés is várható a hétvégén

Hó és lehűlés is várható a hétvégén

Megjön a lehűlés és a hó is - írta honlapján csütörtökön az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzésük szerint a hétvégén nem csak a minimumok, hanem többfelé a maximumok is fagypont körül alakulnak.

Pénteken túlnyomóan borult, párás lesz az idő. Kezdetben elszórtan, délután főként a Dunántúlon eshet az eső, estefelé a magasabban fekvő területeken már havas eső is lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 4, a legmagasabb hőmérséklet 3-8 fok között alakul.

Szombaton is erősen felhős vagy borult lesz az ég. Több helyen - legkisebb eséllyel északkeleten - várható eső, havas eső, a hegyekben hó. Estétől főleg az ország középső területein és nyugaton eshet a hó. Néhol megerősödik a szél is. A leghidegebb órákban mínusz 2 és plusz 4 fok között, napközben plusz 1-6 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap reggel, délelőtt helyenként, de egyre kevesebb helyen szállingózhat a hó. Délutánra megszűnik a csapadék és a legtöbb helyen kisüt a nap. A minimumok általában mínusz 5 és 0 fok között alakulnak, de északkeleten ennél pár fokkal hidegebb is lehet. Napközben 0-4 fokig melegszik a levegő - olvasható az előrejelzésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.