Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2017. December 15. 10:41, péntek | PR

Így teheted egyszerűbbé a konyhai feladatokat

Így teheted egyszerűbbé a konyhai feladatokat

Tippek, trükkök, hogy ne kelljen órákat a konyhában tölteni, a család mégis boldog mosollyal az arcán álljon fel az asztaltól.

Nem is olyan régen még az a kép élt az emberek fejében, hogy a jó háziasszony egész nap a ház körül robotol, és órákon keresztül áll a tűzhely mellett, hogy a család számára egy több fogásos ebédet vagy vacsorát készíthessen.

A fókusz azonban mára már eltolódott. Mivel a család minden tagjára egyre több és szerteágazóbb feladat hárul, a közösen eltöltött minőségi idő előtérbe került.
Mivel a nap még mindig csak 24 órából áll, ahhoz, hogy több időt tölthessen együtt a család, hogy mindenkinek jusson magára is egy kevés ideje, a feladatok elvégzését kell ügyesebben kezelni.
Ebbe tartozik például a családon belüli munkamegosztás – tehát az, hogy mindenki besegít a háztartási teendőkbe –, illetve az elvégzendő feladatok lerövidítése is.

Hogyan lehet a konyhai teendőket leegyszerűsíteni?

Persze lehet úgy is, hogy kihagyod a főzést, és rendeltek. De ha szeretnél házi készítésű ételeket adni a családnak, van egy pár tippünk, hogyan egyszerűsítheted le a főzést úgy, hogy az ne menjen a minőség rovására.

Villámreceptek
Nem mindegy, hogy mit főzöl. Rengeteg olyan gyorsan elkészíthető recept található manapság, amik tényleg elkészülnek fél óra alatt, vagy összeállításuk pár percet vesz csak időbe, aztán a sütőben „maguktól” megsülnek. Próbálj ilyen receptekből dolgozni!
Vásárolj okosan!
Hasonló alapanyagokból is lehet különböző fogásokat készíteni. Így amikor nekilátsz főzni, egyszerre akár több fogást is elkészíthetsz. Egy nagyobb adag csirkemellből és zöldségekből például egyszerre főzhetsz pörköltet, tejszínes csirkét, natúr húst sült zöldségekkel, vagy akár ázsiai ízvilágú főételt is. Nem tart sokkal tovább, viszont több napra előre kész az étel.
Használd a sütőt!
A sütőben az a jó, hogy amíg benn sül az étel, nem kell vele foglalkozni. Sok olyan fogás van, amit hagyományosan serpenyőben főzünk, de így állandóan mellette kell állni, míg a sütőben úgy készítheted el, hogy közben akár játszhatsz a gyerekekkel is. Ilyen a fasírt, a sült zöldségek, vagy a sütőzsákban sült finomságok. De rengeteg olyan egytálétel is létezik, amit gyorsan összeraksz, bedobod a sütőbe, és már csak ki kell venni, mikor megsült.
Instant levesek, szószok
Ma már olyan finom, jó minőségű, természetes alapanyagokból készült szárított élelmiszereket is kapni, hogy kár lenne kihagyni azt az óriási segítséget, amit ezek a konyhában nyújtanak.

Szárított termékek a háziasszonyok szolgálatában

Tudtad, hogy Julius Maggi azért alkotta meg az első instant szárított leveseket, mert felismerte, hogy a dolgozó nőknek nincs ideje órákat a konyhában sürögni-forogni, ezért olyan minőségi élelmiszert akart készíteni, mely segítségével könnyen készül el a finom vacsora?

Az eredeti receptúrát persze azóta már többször átdolgozták, és a fogyasztók igényeire szabták, így jött létre az „Újratöltve” termékcsalád, amely olyan krémlevesekből és alapokból áll, melyek összetevői mind a saját konyhádból is ismerős alapanyagok.

A szárításos technológia egyébként egy ősi tartósítási eljárás. Így készülnek a szárított fűszerek, az aszalt gyümölcsök, vagy a szárított paradicsom is. Azért szuper, mert a különböző alapanyagokat tartósítószer hozzáadása nélkül lehet így tartósítani.

A szárított termékek tényleg nagyon megkönnyítik a háziasszonyok dolgát, hiszen forró víz hozzáadásával 1 perc alatt kész az alaplé, de percek alatt készíthetők így zamatos levesek, szószok, mártások is.

Ha már nem akarsz a főétel mellett a levessel vacakolni, vagy csak egy könnyű vacsorát szeretnél, egy természetes összetevőkből készült krémleves kitűnő választás, és tényleg percek alatt kész.
A krémlevesek, szószok ráadásul nagyon változatosan elkészíthetők, így süthetsz velük pizza tekercset, sajtos csirkét, vagy akár rizottót is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat