Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Június 03. 14:04, vasárnap | Belföld
Forrás: infovárosok/ügyészség

Kiskorú gyereke előtt követett el fegyver bűncselekményeket

Kiskorú gyereke előtt követett el fegyver bűncselekményeket

A bíróság a férfit vád szerint mondta ki bűnösnek, és ezért őt nem jogerősen 5 év 10 hónap végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte.

A vád szerint a vádlott 2015. augusztus 2-án este nyolcéves kisfiával utazott Budapesten a XIV. kerületben a Nagy Lajos Király útján közlekedő 3-as számú villamoson, melyen szóváltásba keveredett egy másik férfival, a későbbi sértettel.
Ennek során a vádlott elővett egy valódinak látszó fegyvert, azt a másik férfira szegezte és a következő megállónál leszállásra szólította fel. Miután leszálltak, a vádlott a valódinak látszó fegyverrel fenyegetve pénzt követelt a sértettől. Amikor ennek a másik férfi nem tett eleget, őt felszólította, hogy menjen vele a közeli parkos részre, ahol a vádlott ismét a sértettre szegezte a valódinak tűnő fegyverét, és követelte tőle, hogy mondja meg neki a személyes adatait. A sértett azonban ennek a követelésnek a teljesítését is megtagadta. A vádlott ekkor elővett egy sokkolót, amit megpróbált a sértetthez érinteni, a férfi azonban a támadó mozdulatok elől folyamatosan kihátrált, majd egy alkalommal védekezésből, ököllel arcon ütötte a támadóját.

Nem sokkal később a vádlott még egyszer visszament a helyszínre, és az igazinak látszó fegyverrel kétszer tarkón ütötte – az akkor már a rendőrök kiérkezésére váró – sértettet, majd gyermekével együtt végleg távozott a helyszínről.

A vádlott cselekménye során a kiskorú gyermeke mindvégig jelen volt, aki a látottak hatására sírva fakadt, ezért őt a közelben tartózkodók próbálták vigasztalni, illetve a cselekmény helyszínétől távolabb vinni azért, hogy ne lássa az apja magatartását.
A vád szerint a vádlott továbbá 2016 októbere és 2017 februárja között a nevelése, gondozása alatt álló gyermeke iskoláztatásáról sem gondoskodott, a lakóhelyét folyamatosan változtatta, részben Magyarországon, részben külföldön tartózkodott a gyermekkel. Ezen időszakban volt élettársát – közös kiskorú gyermekük édesanyját – pedig telefonon több esetben az életét, testi épségét közvetlenül sértő cselekménnyel fenyegette meg.

Az ügyben a Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség 2017 júniusában nyújtott be vádiratot fegyveresen elkövetett rablás bűntettének kísérlete, fegyveresen elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette, fegyveresen elkövetett garázdaság bűntette, kiskorú veszélyeztetésének bűntette, és zaklatás bűntette miatt.

A vádemelés eredményes volt; a Pesti Központi Kerületi Bíróság a múlt hónapban hozott elsőfokú – nem jogerős – ítéletet, amelyben a vád szerint mondta ki bűnösnek a vádlottat és ezért őt 5 év 10 hónap végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte.
A kerületi ügyészség az ítélettel szemben a vádlott terhére, súlyosításért, hosszabb tartamú szabadságvesztés büntetés kiszabása érdekében fellebbezett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.