Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. Szeptember 20. 14:35, szerda | Sport
Forrás: MTI

Konferencia-liga - Az egyik legfontosabb mérkőzéssel kezd az FTC

Konferencia-liga - Az egyik legfontosabb mérkőzéssel kezd az FTC

A továbbjutás szempontjából az egyik legfontosabb mérkőzéssel kezdi meg szereplését a labdarúgó Konferencia-liga csoportkörében a Ferencváros, amely csütörtökön a szerb Cukaricki együttesét fogadja.

Orosz Pál vezérigazgató szerint kimondottan a továbbjutás a célja a magyar bajnoknak, ehhez pedig hazai pályán szinte kötelező legyőzni a belgrádi riválist, amely papíron a leggyengébb csapat a kvartettben.

A találkozót azért is fokozott figyelem övezi, mert a zöld-fehérek új vezetőedzőjének, Dejan Stankovicnak ez lesz a hazai bemutatkozása. A szerb trénernek egyúttal ez lesz az első komoly erőpróbája is, mivel szombaton a megyei első osztályban szereplő Nagyecsed nem okozott gondot az FTC-nek a Magyar Kupában, a nyolcgólos győzelemből pedig nehéz messzemenő következtetéseket levonni, mert Stankovic a válogatott játékosoknak, így Dibusz Dénesnek és Varga Barnabásnak pihenőt adott.

A játékosként Bajnokok Ligája-győztes és világklasszis szakember ugyanakkor nehéz örökséget vett át, mert elődje, Máté Csaba vezetésével a Ferencváros tíz meccséből nemcsak megnyert kilencet, hanem kifejezetten szórakoztató és gólerős futballt mutatott, ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy a csapat 39-szer volt eredményes, ami csaknem négyes meccsenkénti gólátlagot jelent. A 45 éves szakember, aki előzőleg a Crvena zvezdát és a Sampdoriát irányította, nagyon harcos, a végsőkig küzdő együttest ígért a szurkolóknak.

Amíg a Ferencvárosnak a feröeri Klaksvík elleni BL-búcsú után három párharcot kellett megnyernie a csoportkörbe jutáshoz a Kl-ben, addig a belgrádi riválisnak garantált volt a főtáblás szereplés, ugyanis szerb bronzérmesként az Európa-liga selejtezőjének utolsó körében kapcsolódott be, ott pedig 6-1-es összesítéssel maradt alul a görög Olimpiakosszal szemben, így került át a harmadik számú európai kupasorozatba.

A története első főtáblás összecsapására készülő Cukarickit azonban korántsem lehet félvállról venni, hétvégén figyelemre méltó eredményt ért el: a szerb bajnokságban 2-1-re legyőzte a címvédő és BL-ben szereplő Crvena zvezda gárdáját, így hét forduló után 12 ponttal az ötödik helyen áll. Érdekesség, hogy a gárda szintén vezetőedzőt váltott már az idény közben, ugyanis a bosnyák Dusan Kerkez helyét Igor Matic vette át augusztus 15-én.

Noha a Cukaricki túl nagy nemzetközi tapasztalattal nem rendelkezik, mégis találkozott már magyar csapattal az európai porondon: 2016-ban az Európa-liga selejtezőjének második körében a Videoton 3-1-es összesítéssel búcsúztatta.

A csoport másik mérkőzésén az idén döntős Fiorentina a Genk vendége lesz.

A Groupama Arénában 18.45-kor kezdődő összecsapást az M4 Sport élőben közvetíti.

Konferencia-liga, F csoport, 1. forduló:
Ferencvárosi TC-Cukaricki (szerb) 18.45
Genk (belga)-Fiorentina (olasz) 18.45

További program:
2. forduló (október 5.):
Fiorentina-Ferencvárosi TC 21.00
Cukaricki-Genk 21.00
3. forduló (október 26.):
Genk-Ferencvárosi TC 21.00
Fiorentina-Cukaricki 21.00
4. forduló (november 9.):
Ferencvárosi TC-Genk 18.45
Cukaricki-Fiorentina 18.45
5. forduló (november 30.):
Fiorentina-Genk 21.00
Cukaricki-Ferencvárosi TC 21.00
6. forduló (december 14.):
Genk-Cukaricki 18.45
Ferencvárosi TC-Fiorentina 18.45

Fotó: Fradi.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.