Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2015. December 12. 11:00, szombat | Belföld
Forrás: mti

Legorobotok segítik rászoruló tehetséges gyerekek tanulását

Legorobotok segítik rászoruló tehetséges gyerekek tanulását

A Csányi Alapítvány pécsi és nagybajomi csoportja LEGO-robotokat kapott, hogy azok rászoruló tehetséges gyermekek tanulását segítsék.

A méréstechnika, vezérlés és automatizálás területén vezető National Instruments magyar leányvállalata jövő év június 30-ig bocsátotta az alapítvány rendelkezésére a robotokat a vállalat speciális mentorprogramjának keretében, hogy azok szórakoztató formában segítsék a gyerekek térbeli gondolkodását, fejlesszék fantáziájukat, és az eszközök segítségével megismerkedhessenek a grafikus programozás alapjaival - közölte az alapítvány pénteken az MTI-vel.

A két darab 979 LEGO Mindstorms Educational Kit (NXT 2.0 robot) segítségével a gyerekek a robotépítésen keresztül ismerhetik meg a grafikus programozás alapjait, és rálátást kaphatnak a természettudományokra, valamint a mérnökszakmában rejlő lehetőségekre.

A mentorprogram keretében az alapítvány informatika fejlesztői és néhány mentora egy külön tréningen is részt vehetett, ahol megismerkedhettek az új felszerelések használatával, valamint azzal, hogy a robotokon keresztül hogyan tudják játékos formában átadni a programozás alapismereteit. A gyerekek ezáltal folyamatosan bővíthetik tudásukat, az évente meghirdetett hét különböző verseny során pedig próbára tehetik kreativitásukat, problémamegoldó képességüket. A versenyek alatt az iskolásoknak az általuk előre beprogramozott robotokkal kell majd különféle problémákat megoldaniuk.

Az alapítvány vezetősége abban bízik, hogy a kezdeményezés segítségével a támogatott gyermekek kedvet kapnak a mérnök szakmához.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.