Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2018. December 29. 08:48, szombat | Belföld
Forrás: mti

Magyar kulturális évadot rendeznek Izraelben, Japánban, Dél-Koreában és Kínában

Magyar kulturális évadot rendeznek Izraelben, Japánban, Dél-Koreában és Kínában

Magyar kulturális évadot rendeznek jövőre Izraelben, Japánban, Dél-Koreában és a Kínai Népköztársaságban, Szöulban és Tokióban pedig magyar intézet is nyílik - olvasható a Magyar Közlöny csütörtöki számában.

A közlöny szerint a magyar kulturális évadokat a magyar-japán diplomáciai kapcsolatok felvételének 150. évfordulója, a magyar-dél-koreai diplomáciai kapcsolatok felvételének 30. évfordulója, a magyar-izraeli diplomáciai kapcsolatok újrafelvételének és a Budapest és Tel-Aviv közötti testvérvárosi megállapodás 30. évfordulója, valamint a magyar-kínai diplomáciai kapcsolatok felvételének 70. évfordulója alkalmából rendezik meg.

Mindezek mellett az évfordulók alkalmából 2019-ben Szöulban és Tokióban külföldi magyar intézetek megnyitására kerül sor a jövő év végéig.

Japánban és Dél-Koreában a kulturális évad megrendezésére 415 millió forint, Izraelben 385 millió forint, míg a Kínában 400 millió forintot biztosít a kormány.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során