Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2015. Január 09. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Magyarország nem szigorít biztonsági intézkedésein

Magyarország nem szigorít biztonsági intézkedésein

A párizsi terrortámadás után új szakaszába lépett a terrorizmus Európában, de Magyarországon most nem kell számítani a biztonsági intézkedések szigorítására - jelentette ki a Terrorelhárítási Központ főigazgató-helyettese. Bodnár Zsolt azInfoRádióbanelmondta: a támadók fegyverkezelése profizmusra utal.

Új szakaszába lépett a terrorizmus Európában, már nem biztos, hogy terrorszervezetek követnek el cselekményeket, sokszor magányos elkövetők hajtanak végre akciókat, vagy olyanok, akik közvetlenül nem kapcsolódnak egy csoporthoz - mondta Bodnár Zsolt, a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgató-helyettese. Hozzátette: az ilyen támadásokat nagyon nehéz kivédeni.

Itt ugyan többen hajtották végre a cselekményt, de az elmúlt időszak európai akcióiban egyéni elkövetők voltak, és ezeknek a megelőzése a legnehezebb. A helyzet egyre komolyabbá válik: a szíriai és az iraki konfliktus áthúzódik Európába - fejtette ki Bodnár Zsolt. Arra a kérdésre, hogy várható-e a terrorcselekmények számának növekedése, elmondta: a szakemberek már régen figyelmeztetnek a negatív tendenciákra, úgyhogy nem várható, hogy ebből a szempontból 2015-ben javulás következik be. Fel kell készülni ezeknek a kezelésére, megelőzésére - tette hozzá.

Mint mondta: az erre feljogosított szervezetek a háttérben folyamatosan dolgoznak, és több tervezett cselekmény elkövetését sikerül megakadályozni. Ezek az esetek nem kerülnek nyilvánosságra, de nemzetközi szinten a hatóságok megosztják egymással az információkat. A Terrorelhárítási Központ főigazgató-helyettese arról is beszélt, hogy Magyarországon most nem kell számítani a biztonsági intézkedések szigorítására. A TEK folyamatosan együttműködik a francia hatóságokkal is, értékelik a párizsi ügyben végzett nyomozás adatait és folyamatosan elemzik a magyarországi veszélyeztetettség alakulását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során