Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2016. Március 09. 07:49, szerda | Belföld
Forrás: mti

Már lehet jelentkezni a TeSzedd! szemétgyűjtési akcióra

Már lehet jelentkezni a TeSzedd! szemétgyűjtési akcióra

Már lehet jelentkezni az idei TeSzedd! szemétgyűjtési akcióra, amely most először négynapos lesz, április 28. és május 1. között várják az önkénteseket - tájékoztatta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) kedden az MTI-t.

Az idén hatodik alkalommal megrendezendő eseményre április 18-án éjfélig lehet regisztrálni a www.teszedd.hu oldalon, ahol minden, az akcióval kapcsolatos tudnivaló megtalálható. Országszerte várják a baráti társaságokat, munkahelyi közösségeket, családokat és diákokat, óvodáskortól az egyetemistákig.

Az FM közleménye szerint a TeSzedd! - Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció az ország legnagyobb önkéntes mozgalma. Idézik V. Németh Zsoltot, a tárca környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkárát, aki kifejtette, a TeSzedd!-del idén is kapcsolódik Magyarország a Let's Clean Up Europe! (Tisztítsuk meg Európát!) nemzetközi szemétgyűjtési akcióhoz, amelyben évek óta a magyar önkéntesek messze a legaktívabbak. Tavaly Magyarország adta a szemétgyűjtési helyszínek és a résztvevő önkéntesek több mint felét a Let's Clean Up Europe! összeurópai kezdeményezéshez.

A TeSzedd! akciót az FM fenntartásában működő OKTF Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság szervezi. A kezdeményezés logisztikai támogatója most is a Magyar Posta Zrt., együttműködő partnerként a korábbiakhoz hasonlóan a Magyar Természetjáró Szövetség és a Főkert Nonprofit Zrt. segít a megvalósításban.

Idén is nagy szükség van koordinátorok jelentkezésére, valamint a találkozási pontokhoz csatlakozó önkéntesekre. A koordinátorok most is létrehozhatnak nyílt és zárt találkozási pontokat, az előbbiekhez bárki csatlakozhat, utóbbiak esetében a koordinátor csak a saját önkéntes csapatával szedi a szemetet - közölte a tárca.

A szemétgyűjtéshez szükséges eszközöket, a zsákokat és a védőkesztyűket most is a hulladékgazdálkodási igazgatóság biztosítja, amely gondoskodik a szeméttel megtöltött zsákok elszállításáról és ártalmatlanításáról is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.