Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2021. November 12. 09:02, péntek | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Még a barátait is átverte, 64 milliót csalt ki

Még a barátait is átverte, 64 milliót csalt ki

Befejezték be a nyomozást a rendőrök az ellen a nagykőrösi férfi ellen, aki gyanútlan ismerőseitől, barátaitól, volt kollégáitól csalt ki milliós összegeket.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság üzletszerűen elkövetett csalás bűntett miatt eljárást folytatott egy 54 éves nagykőrösi férfivel szemben. A gyanúsított 2018 nyarától 2021 januárjáig 20 embertől csalt ki alkalmanként több százezer – vagy akár több millió – forintot. Volt olyan sértett, aki a könnyű és gyors haszon reményében közel 12 millió forintot adott át a csalónak – közölte a rendőrség.

Kifejtve, hogy a férfi azt ígérte áldozatainak – aki a legtöbb esetben ismerősei, barátai, volt kollégái voltak –, hogy a pénzből külföldön járművet vesz, amelyet Magyarországon emelt áron értékesít, majd a hasznon osztoznak. Azonban rövid idővel a pénzösszegek átvétele után a szélhámos elérhetetlenné vált hitelezői számára: a telefonját nem vette fel, illetve semmiféle hajlandóságot nem mutatott arra, hogy az átvett összeget visszafizesse.

A férfit a vizsgálati osztály munkatársai január 27-én elfogták és őrizetbe vették. Ekkor még csupán 11 ember sérelmére elkövetett csalás bűntettének megalapozott gyanúja volt a rovásán.

A kecskeméti rendőrök azonban aprólékos, mindenre kiterjedő nyomozás során felkutatták az összes átvert áldozatot, és összegyűjtöttek minden olyan bizonyítékot a nagykőrösi férfi ellen, amely további sértettekhez vezetett. Végül kiderült, hogy a gyanúsított 20 embert károsított meg, akiknek összesen 64 millió forintnyi kárt okozott.

A jelenleg is letartóztatásban lévő gyanúsított ügyében a nyomozás befejeződött. A rendőrök az iratokat vádemelés javaslatával adták át a járási ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során