Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2023. Augusztus 04. 13:49, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Mosószergyártásra alkalmas üzemet és 120 raklapnyi hamisított vegyi árut talált a NAV

Mosószergyártásra alkalmas üzemet és 120 raklapnyi hamisított vegyi árut talált a NAV

Két hónap alatt a második illegális vegyiáru-üzemet leplezték le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) járőrei, akik 120 raklapnyi legyártott hamis terméket találtak egy budapesti telephelyen.

Azt írták, hogy néhány nappal ezelőtt - egy két hónapja történt esethez kísértetiesen hasonló körülmények között - újabb hamis tisztítószereket talált a NAV több fővárosi raktárban.

Közölték: a NAV Bevetési Igazgatóságának járőre július végén tartott helyszíni ellenőrzést egy XVIII. kerületi telephelyen, ahol különböző márkájú mosószerek és egyéb vegyi áruk - samponok, fogkrémek, szappanok, WC-illatosítók, csomagolóanyagok - sorakoztak.

A járőri jelzésre a Közép-magyarországi Bűnügyi Igazgatóság pénzügyőr nyomozói a helyszínre vonultak szemlézni a raktárépületben tárolt, eladásra váró termékeket, egyúttal szétnéztek az épület környékén is.

A telepen belül, valamint annak közelében további, mosószergyártásra alkalmas "üzemegységet" fedtek fel. A NAV munkatársai azt is megállapították, hogy a mosószertöltő-gyárban figyelmen kívül hagytak minden higiéniai előírást: kifogásolható körülmények között palackozták, tárolták és készítették az illegális szereket. Az eredeti termékek jogtulajdonosait megkérdezve kiderült: az árukészlet egésze hamisítvány.

Az előzetes becslés mintegy 120 raklapnyi illegális tétellel számol, ebben találhatók kész vegyi áruk, különböző alapanyagok és csomagolóanyagok. A jogdíjvédelem alá nem eső, forgalomképes alapanyagokat, csomagolóanyagokat a NAV Áru- és Bűnjelkezelő Főosztálya értékesíteni fogja, míg a hamisítványokat megsemmisítik - áll a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során