Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Október 15. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Nem szeretünk csapatban dolgozni

Nem szeretünk csapatban dolgozni

Nem jó csapatjátékosok a magyarok – legalábbis a Randstad Workmonitor 2014. harmadik negyedéves kutatása szerint, amelyben a csoportos munkavégzésről kérdezték a munkavállalókat. Hazánkban a megkérdezettek fele mondta, hogy jobban teljesít a közös munkavégzés során, mint ha egyedül oldja meg a feladatait – miközben globálisan 60 százalék, egyes ázsiai országokban pedig legalább 80 százalék gondolta hatékonyabbnak a csapatmunkát - számol be aMetropol.

„Ez a beállítottság nem egyszerűen kulturális különbség, hanem problémát is jelenthet, hiszen a megkérdezettek 77 százalékának kell a munkaideje legalább egy részében csoportos feladatokat megoldania a felmérésünk szerint” – tette hozzá Baja Sándor, a Randstad Hungary ügyvezető igazgatója.

A kutatásban részt vevők többsége ráadásul úgy gondolja, hogy a technológiai fejlődéssel párhuzamosan egyre fontosabbá válik a munkatársak közötti együttműködés.

Emellett a megkérdezettek 72 százaléka szerint egy heterogén csapat jobban teljesít egy olyan csoportnál, amely hasonló emberekből áll. A munkavállalók 90 százaléka csak akkor tud jól együttműködni a kollégáival, ha alaposan ismeri őket, tudja, mi áll a döntéseik hátterében.

Amikor azonban a részletekre kérdeztek a kutatásban, kiderült, hogy a magyarok számára a sokszínűség elsősorban a munkatapasztalattal kapcsolatos eltéréseket jelenti, nem a kulturális, nemi vagy életkorbeli különbségeket.

Számunkra az ideális csapat hasonló korú és kulturális hátterű emberekből áll, akik a feladat más-más részterületeihez értenek jobban. Itthon arányaiban kevés munkahelyre jellemző, hogy teljesen más kulturális háttérrel rendelkező, akár a világ másik feléről érkező kollégákkal kell együtt dolgozni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk