Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Március 18. 15:05, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Országszerte kezdődnek az útburkolatjavítási munkák

Országszerte kezdődnek az útburkolatjavítási munkák

Vége a téli útüzemeltetési időszaknak a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-nél, így a következő hónapokban újra a lokális és a nagyfelületű burkolatjavítási,

illetve többek között növényzetgondozási és burkolatjel festési munkákra helyezik a hangsúlyt a szakemberek.

A 2018. november 10-től 2019. március 16-ig tartó téli üzemeltetési időszak alatt közel 162 ezer tonna útszóró sót és több mint 9 millió liter kalcium-klorid oldatot használtak fel az országos, a mintegy 32 ezer kilométeres közúthálózaton – közölte a társaság hétfőn az MTI-vel. A közútkezelő több mint 800 munkagépből álló gépparkja összesen több százezer munkaórát teljesített az utakon.

A társaság 93 mérnökségén a következő hetekben is lesznek olyan gépek készenlétben, amelyeket például hajnali fagyok, esetleges lefagyások esetén kellene bevetni – tették hozzá.

Közölték: idén a zrt. a teljes körű felújítási munkákon felül mintegy 200 ezer tonna aszfaltot használhat fel a lokális és nagyfelületű burkolatjavítási munkákra.

A társasághoz tartozó állami utakon az elmúlt hónapokban is folyamatosan végeztek lokális javítási munkákat hidegaszfalt felhasználásával, a tartósabb javítási munkák országosan a melegaszfalt keverőtelepek újranyitását követően kezdődhetnek el. A melegaszfaltos munkákat első körben a gyorsforgalmi utakon, majd a főutakon, végül az alacsonyabb forgalmú mellékutakon végzik el a szakemberek – írták.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.