Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. November 25. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: mti - Fotó:MTI/Mihádák Zoltán

Paprikaspray-t fújtak ki a 2-es metróban, többen rosszul lettek

Paprikaspray-t fújtak ki a 2-es metróban, többen rosszul lettek

Szombat délután több órán keresztül nem járt a 2-es metró az Örs vezér tere és a Deák Ferenc tér között, miután valaki paprikaspray-t fújt ki az egyik szerelvényben.

Többen rosszul lettek, az utasokat emiatt ki kellett menekíteni - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szombaton.

A BKK közleménye szerint 13 óra körül fújta ki az egyik utas a paprikasprayt. A szerelvény a vészfék meghúzása miatt állt meg, sem tűzeset, sem gázszivárgás nem történt - írták. A mentési munkák befejezéséig pótlóbusz járt az M2-es metró helyett a Deák Ferenc tér és az Örs vezér tere között. Korábban arról tájékoztattak, hogy műszaki okok miatt nem közlekedett a metró.

Kolozsi Péter, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivő-helyettese az MTI-nek elmondta, hogy a Puskás Ferenc Stadion és a Keleti pályaudvar metróállomások között megállt szerelvény utasainak a felszínre juttatásához kérték a segítségüket. A katasztrófavédelem nagy erőkkel vonult ki a helyszínre, az összes utast sikerült kihozni a metróból - tette hozzá.



Csécsi Soma, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője az MTI kérdésére elmondta, hogy a paprikaspray egy szóváltást követően kerülhetett elő, egy másik utas pedig gázszivárgást feltételezve húzhatta meg a vészféket. A rendőrség ismeretlen tettes ellen, garázdaság miatt nyomoz - közölte.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és pr vezetője az MTI-vel közölte, hogy 4 mentőkocsival vonultak a helyszínre, 20 embert kellett köhögés és könnyezés miatt megvizsgálniuk. Kórházba senki nem került és orvosi ellátásra sem volt szükség, az összes tünet átmenetinek bizonyult - tette hozzá.

A forgalom az érintett szakaszon helyreállt, az M2 metró a teljes vonalon közlekedik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni