Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2017. Október 17. 10:11, kedd | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

Rally: A végső felvonás!

Rally: A végső felvonás!

Bár nem tervezte a Ritmus ASE párosa, Várkonyi Szabolcs és Makai Gergely, hogy részt vesz a Mitropa Kupa utolsó versenyén, a 3-Städte Rallye-n Németországban...

de miután a szlovén versenyen való kiállás után nem vettek részt az olasz versenyen, elvesztették a 3. helyüket az összetettben.
Ezt mindenképpen szeretnék visszaszerezni, így az indulás mellett döntöttek.

Várkonyi Szabolcs:
Nem volt tervben ez a verseny, Porecben szerettünk volna indulni, mivel azt a versenyt nagyon szeretem, de mivel az semmibe nem számít bele, és visszacsúsztunk az 5. helyre a Mitropa Kupában, ezért ez volt a logikus döntés. Nem bántam meg, megnézve sok külső és belső felvételt, nagyon tetszenek a pályák és úgy látom eléggé tempósak a Mitsubishinek. Bár az 1. napi pályákról, amik Ausztriában lesznek, nem találni semmit a neten, viszont az a jó benne, hogy ez mindenkinek új lesz, még soha nem volt. Ráadásul lehet, hogy itt dől el a verseny, mivel a 18 km-esen sötétben is megyünk. 2. nap két körgyors is lesz, így azt valószínűleg nem lesz nehéz feldolgozni és a videók alapján nekem a nagyon kedvelt Ypres Rallye pályáihoz hasonlít, csak tükörsima aszfalttal. Elég kevés időt adnak a tréningezésre, remélem, mindenki betartja az új pályákon is és akkor van esélyünk jó helyezésre. Nagyon komoly a mezőny, 150 nevező, 10 R5-el, úgyhogy komoly feladat lesz a top 10-ben végezni, de az elsődleges cél a Mitropában az első 3-ban végezni.

Makai Gergely:
Az utolsó versenyre maradt a döntés, hogy sikerül-e megszerezni az év végi abszolút 3.helyet a MitropaCup értékelésben. Kipihenten és maximális felkészültséggel várom a rajtot. Szeretném ha jó hangulatban, gyors és pontos versenyzéssel a dobogóra állva búcsúzhatnánk az idei évtől. Németországban eddig csak WRC futamokon jártam, a szervezés mindig nagyon jó, gondolom erre most sem lesz panasz. Tempós pályák várnak ránk, ami a magyar versenyen kedvezett nekünk és az R4-es versenyautónak, bizakodva várjuk így most ezt a versenyt!

Támogatóink segítségét köszönjük: Hetech Trend, Vasút Komplett, Droidx, GDP Guru, Autoflex Ker., Villumen, Airvent, Carwax, Di-Fer csoport, ZFW Hortiservice, Sütödetech, VPT Group, ATRA Kft., KÉK - PTI Kft., Sun&Fun Holidays.

Fotó: Ritmus ASE

Címkék: autósport, rally

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.