Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2021. Augusztus 31. 12:08, kedd | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Segítségnyújtás nélkül elhajtott a fiatal nő

Segítségnyújtás nélkül elhajtott a fiatal nő

A rendőrök befejezték az eljárást a dejtári nő ellen.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya büntetőeljárást folytatott egy 21 éves nővel szemben, aki 2021. június 19-én 11 óra 40 perc körül a hugyagi autóbuszmegállóból személykocsival hirtelen balra kanyarodott, miközben az úttesten keresztbe fordult, és nem biztosított elsőbbséget az Őrhalom irányából érkező, Szécsény felé egyenesen közlekedő kocsi részére. A vétlen sofőr az ütközés elkerülése érdekében balra kormányozta a járművet, majd az árokba sodródott. A férfi a baleset következtében megsérült – közölte a rendőrség.

A 21 éves nő észlelte, hogy a férfi a kocsival az árokba hajtott, azonban a helyszínről úgy ment tovább, hogy nem győződött meg arról, megsérült-e valaki, vagy segítségnyújtásra szorul-e.

A rendőrök a nőt segítségnyújtás elmulasztása bűntett megalapozott gyanúja miatt kihallgatták.

A nő ellen – mivel a buszöböl-várakozóhelyről úgy indult el, hogy nem biztosított elsőbbséget az úttesten közlekedő járművek részére, továbbá forgalomból kivont járművel közlekedett, ezzel megszegte a KRESZ rendelkezéseit és szabálysértést követett el – a hatóság külön szabálysértési eljárást kezdeményezett.

Az ügyben a közlekedésrendészeti osztály munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat az illetékes ügyészségnek megküldték.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk