Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Július 02. 14:37, szombat | Kék hírek
Forrás: HírTV

Sok mindenre nem emlékezett a bíróságon a meglőtt férfi élettársa

Sok mindenre nem emlékezett a bíróságon a meglőtt férfi élettársa

Többször is ellentmondásba keveredett a cigánygyilkosságok alsózsolcai sértettjének élettársa a bíróságon pénteken. Az akkor még csak 16 éves lány arra sem emlékezett, hogy meglőtték párját. Mindkettejüket tanúként idézte be a Pe

 

A 22 éves munkanélküli Krisztián szüleivel, élettársával, valamint három testvérével és öccse két gyermekével élt együtt egy 92 négyzetméteres házban Alsózsolcán, a Sajó mellett. 2008. december 15-én egyik ismerőse szabadulási bulijából hazatérve épp tűzifát hasogatott a teraszon, amikor délután fél öt és öt óra között egy durranást hallott. Elmondása szerint ekkor kiszaladt azt utcára, hogy megnézze, mi történt, de nem látott senkit és semmit. Ezután visszaért, elkezdte felszedni az aprított fát a földről, ám ekkor újabb durranást hallott.

A lövés Krisztián bal csípőjét érte. Élettársa, az akkor még csak 16 éves Katalin, pár méterre állt párjától. Mint utóbb kiderült: az első dörrenés is egy lövés volt, ami az ő kabátját lyukasztotta ki, de sérülést nem okozott. A lány nem tudta megmondani, mikor hallotta a durranásokat.

Meghallgatása előtt egyébként Katalin kérte a bíróságot, hogy a vádlottak távollétében tehessen vallomást, ám mivel kérését nem tudta megindokolni, Miszori László tanácsvezető bíró ezt nem engedélyezte. Bár a lány azzal kezdte, hogy fenntartja korábbi vallomását, később kiderült, hogy sok mindenre már nem emlékszik pontosan. Azt sem vette észre, hogy Krisztián megsérült.

A vádirat szerint K. Árpád a Sajó túlpartjáról, 135 méterről lőtt a fiatalokra, a vádlottak azonban továbbra is tagadják, hogy részt vettek volna az alsózsolcai támadásban. (pr)

hírTV

Címkék: bíróság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.