Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. November 28. 15:19, szerda | Bulvár
Forrás: mti

Steven Spielberg rendezi a West Side Story új filmadaptációját

Steven Spielberg rendezi a West Side Story új filmadaptációját

Steven Spielberg rendezi a legendás West Side Story című musical új filmadaptációját, amelyben az 1961-es mozi egyik Oscar-díjas szereplője, Rita Moreno is feltűnik.

Moreno, aki Anita alakjának megformálásáért nyerte el a legjobb női mellékszereplőnek járó Oscar-díjat, a bolttulajdonos Doki figurájának "újragondolt változataként", Valentinaként tér vissza az Arthur Laurents, Leonard Bernstein és Stephen Sondheim által jegyzett 1957-es musical legújabb feldolgozásában - írja a Deadline.com filmes portál.

A színésznő egyik partnere már biztosan a Tonyt alakító Ansel Elgort (Nyomd, Bébi, nyomd!, Csillagainkban a hiba) lesz az új moziban, amelynek forgatási munkálatai a tervek szerint 2019 nyarán kezdődnek.

"A legmerészebb álmaimban sem gondoltam volna, hogy valaha visszatérek ehhez a nagy hatású filmhez. Az pedig, hogy maga Steven Spielberg kért fel a szerepre, egyszerűen hihetetlen" - mondta Moreno, aki vezető producerként is részt vesz a film munkálataiban.

Az új mozi forgatókönyvét a Pulitzer-díjjal jutalmazott színdarabíró, Tony Kushner jegyzi.

Minden idők egyik legsikeresebb musicaljét 1957. szeptember 26-án mutatták be a New York-i Broadway Winter Garden színházában.

A történetben két egymással rivalizáló banda szeretné megszerezni a környék feletti uralmat. A pattanásig feszült helyzetben küszöbön áll a háború a Jets, a második generációs bevándorló fehér tinédzserek és a Cápák, a Puerto Ricó-i emigráns fiatalok között. Ilyen körülmények között szeret egymásba a Jets egyik alapítója, Tony és a Cápákat vezető Bernardo húga, Maria. Szerelmük azonban - akárcsak Rómeó és Júlia történetében - tragédiába torkollik.

A musical 1961-es filmfeldolgozását Jerome Robbins és Robert Wise rendezte.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.