Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Február 28. 07:27, szerda | Bulvár
Forrás: mti

Szombaton indul a Csak színház és más semmi című tévésorozat harmadik évada

Szombaton indul a Csak színház és más semmi című tévésorozat harmadik évada

Szombaton indul a Csak színház és más semmi című tévésorozat harmadik évada a Duna Televízióban, ahol hat héten át követhetik a nézők az epizódokat.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA), valamint a Megafilm Service hat epizódból álló sorozata március 3-tól heti rendszerességgel, szombat esténként 19 óra 30 perctől lesz látható. A sorozat a színház világába enged betekintést, a történet három szatirikus hangvételű szálon fut, amelyek párhuzamosan bonyolódnak és alkalmanként összefonódnak.

A dramedy műfajú sorozat harmadik évadában a történet folytatódik, megszületik a színésznő, Alinda (Schell Judit) és a rendező, Barna (Csányi Sándor) közös gyermeke. Nem kevés fejtörést okoz a párnak, hogyan egyeztessék össze a szülői teendőket a színházi élettel. Dénes (Szervét Tibor) és Petra (Szávai Viktória) kapcsolata tovább bonyolódik, mikor felbukkan egy titokzatos koreográfus, akiért Dénes tűzbe tenné a kezét. Petra gyanakszik, hogy Miklós (Mészáros Béla) nem egyenes vele a színházat illetően. Pápai Timi (Dobó Kata) a színház új primadonnája egy szerelmi csalódás után próbál talpra állni és minden eszközt megragad, hogy a sajtó előtt jó képet fessen magáról.

A sorozat harmadik évadában olyan színészekkel bővült a csapat, mint Bánsági Ildikó, Mohai Tamás, Osváth Judit vagy Kamarás Iván. A produkció vezető írója továbbra is Divinyi Réka, forgatókönyvírója és kreatív producere Goda Krisztina, operatőre Babos Tamás, vágója Mezei Áron volt.

Goda Krisztina az MTI-nek elmondta: az előző évadok két történetszálát folytatják, az Alinda-Barna és a Dénes-Petra szálat, emellett behoztak egy újat is, amelynek Samu, Pápai Timi és Zita (Mohai Tamás, Dobó Kata és Osváth Judit) a három szereplője. Ez a harmadik szál két nő története, Timi, az ismert színésznő és az asszisztense, Zita viszonyának alakulása. A forgatókönyvíró elmondta: a sorozatban inkább a női szemszöget képviselik. "Minden évadban fontos volt számunkra, hogy tudjuk, egy-egy szálnak nálunk ki a főszereplője és végig a nők voltak a fontosak. Az új szálnál Zita az" - jegyezte meg.

Mint mondta, a harmadik évad története nem épül szorosan az előzményekre, úgy is érthető, ha valaki a korábbi epizódokat nem látta. A miniszériák előnye, hogy az epizódok és az évadok is megállják önállóan a helyüket - tette hozzá.



Goda Krisztina közlése szerint a harmadik évad is hat 52 perces epizódból áll, amelyeknek rendezői - ahogy az előző évadnak is - Miklauzic Bence és Orosz Dénes. Minden részben van olyan jelenet, amelyiket Miklauzic Bence és olyan is, amelyet Orosz Dénes rendezett. A harmadik évad is egy előadás, Shakespeare Szentivánéji álom című darabja elkészülésének történetét mutatja be, a próbák időszakát öleli fel. A forgatás nyáron zajlott a Thália Színházban és néhány külső helyszínen.

A színházi világ hiteles megjelenítéséről elmondta: van színházi tapasztalatuk, tehát alapvetően az életből merítettek, de a műfajnak megfelelően sűrítve mutatják be azokat a komikus és drámai helyzeteket, amelyek egy színházban előfordulhatnak. Egy derűs, szerethető közeget mutatnak be, amelyben van számos nehéz konfliktus és jópár komikus helyzet.

Goda Krisztina elmondta: a sorozat alapvetően a becsvágy, a hiúság témájával foglalkozik, a művészet, az alkotás fontosságáról szól, a színészi-művészi létből fakadó kérdéseket járja körül. "Az eddigi évadok népszerűsége azt bizonyítja, hogy erre van közönségigény" - tette hozzá.

A sorozat producere Kálomista Gábor, a line producer Helmeczy Dorottya. A díszlet- és látványtervező Klimó Péter, az arculat és főcím Gergely Dorka munkája. A zeneszerző Madarász Gábor. A sorozat főcímdalát az EMeRTon-díjas énekesnő, NIKA (Veres Mónika) énekli.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.