Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Szeptember 08. 09:25, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Tizenhat év fegyházbüntetést kapott egy férfi, aki tíz éven keresztül bántalmazta családtagjait

Tizenhat év fegyházbüntetést kapott egy férfi, aki tíz éven keresztül bántalmazta családtagjait

Jogerősen 16 év fegyházbüntetésre ítélt a másodfokon eljáró Győri Ítélőtábla egy férfit, aki tíz éven keresztül testileg és lelkileg is bántalmazta a családtagjait Sopronkőhidán, kislányát pedig szexuálisan molesztálta.

- tudatta a Győri Fellebbviteli Főügyészség pénteken az MTI-vel.

A táblabíróság a döntéssel - egyetértve a fellebbviteli főügyészség álláspontjával - öt évvel súlyosította az első fokon eljáró Győri Törvényszék határozatát.

A férfit végleges hatállyal eltiltotta a bíróság minden olyan foglalkozástól, amelynek részeként gyermekekkel kerülne kapcsolatba, és megszüntette szülői felügyeleti jogát.

A törvényszék a gyermekek anyját két rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt egy év hét hónap, végrehajtásában négy év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

Az ítéleti tényállás szerint a házaspár együtt nevelte a 2005 augusztusában született lányukat és 2012 áprilisában született fiukat egy sopronkőhidai lakásban. A házasságuk 2008-ban megromlott, emiatt a férfi rendszeresen kiabált a feleségével, verte, lelkileg gyötörte.

A férfi a gyermekeit nadrágszíjjal ütötte, megrúgta őket és megalázóan beszélt velük, emellett a védelmükre kelő nőt is bántalmazta.

A lányát 2015 és 2018 ősze között fenyegetéssel szexuális cselekmény elvégzésére is kényszerítette.

A gyerekek gyakran éhesen érkeztek az óvodába és az iskolába, a szüleik estig nem gondoskodtak a felügyeletükről. A gyermekek 2018 nyarán hátizsákkal "világgá mentek", amit egyik szomszédjuk észrevett és hazakísérte őket.

Fotó: Pixabay

Címkék: ítélet, bíróság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk