Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. December 28. 14:01, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Több kiló gyógyszeralapanyagot foglalt le a NAV

Több kiló gyógyszeralapanyagot foglalt le a NAV

Egy vidéki patika tulajdonosa - nem rendelkezett a behozatalhoz szükséges gyógyszerhatósági engedéllyel.

Huszonöt kilogramm Kínából érkező, elektronikusan rendelt gyógyszeralapanyagot foglalt le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), a szer megrendelője - egy vidéki patika tulajdonosa - nem rendelkezett a behozatalhoz szükséges gyógyszerhatósági engedéllyel - közölte a hivatal vám- és jövedéki szóvivője pénteken az MTI-vel.
Leopold Róbert a közleményben azt írta, a NAV pénzügyőrei két műanyag kannába csomagolva ismeretlen eredetű folyadékot találtak, amelyről a szakértők megállapították, hogy polikezulént tartalmaz. Az anyag gyógyszerhatóanyagnak minősül, ezért behozatalához az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet engedélye szükséges.

Tudatta, a hatóanyag nőgyógyászati fertőzések elleni szerként és antiszeptikumként használatos.

A vizsgálat ideje alatt a patika tulajdonosa telefonon és elektronikus levélben többször is megkereste a NAV-ot, és elmondta, rendszeresen importál ilyen hatóanyagot, amelyből gyógyszert készít eladásra, valamint több kórház gyógyszertárának is beszállít belőle.

A közlemény szerint a patika által rendelt anyag a gyógyszerhatóanyagot jogszerűen importálók hatósági nyilvántartásában nem szerepel, annak behozatalára a patikusnak nem volt engedélye, ezért a pénzügyőrök engedély nélküli nemzetközi kereskedelmi tevékenység megalapozott gyanúja miatt büntető feljelentést tettek ellene.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.