Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2018. Október 08. 14:08, hétfő | Belföld
Forrás: mti/fotó: police.hu

Videóra vette a bántalmazást a balassagyarmati gyilkosság gyanúsítottja

Videóra vette a bántalmazást a balassagyarmati gyilkosság gyanúsítottja

A Salgótarjáni Járásbíróság letartóztatta azt a 39 éves budapesti férfit, aki múlt kedden halálra verte ismerősét Balassagyarmaton. A bántalmazást videóra vette, álnéven értesítette a mentőket, és félrevezette a rendőröket.

Lajkó Péter, a Balassagyarmati Törvényszék sajtószóvivője az MTI-vel hétfőn közölte: a szökés és elrejtőzés veszélye miatt a letartóztatást 30 napra rendelték el.

Az eddigi adatok szerint a két férfi évekkel korábban Németországban ismerkedett meg, ahol egy munkahelyen dolgoztak. A gyanúsított október 2-án a délutáni órákban meglátogatta a sértettet Balassagyarmaton. Közösen több szórakozóhelyet is felkerestek, mindketten ittas állapotba kerültek, és már az utcán kialakult közöttük szóváltás, illetve dulakodás, a gyanúsított a sértettet többször meg is ütötte.

A késő éjszakai órákban abba a családi házba mentek, ahol a sértett az édesanyjával lakott. Ott a budapesti férfi tovább ütötte és rugdosta ismerősét. Ezt, valamint a sértett szenvedését mobiltelefonja videofelvevőjével rögzítette, majd elvette a magatehetetlen férfi nyakláncát.

A bántalmazás után az éjszaka még hátralévő részét a sértett mellett töltötte. Amikor szerda reggel észlelte, hogy ismerőse nem mutat életjeleket, álnéven értesítette a mentőszolgálatot, majd a közelben levő ruházati boltban a vérrel szennyezett nadrágja és cipője helyett újat vásárolt. Ezt követően az elsődleges intézkedést végző rendőrjárőröket félrevezetve azt nyilatkozta, hogy a sértettet általa ismeretlen személyek bántalmazták.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság az ügyben emberölés és kifosztás bűntett miatt folytat nyomozást a 39 éves férfival szemben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során