Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Június 06. 05:31, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Lemondott Molnár Ágnes, az NFM államtitkára

Lemondott Molnár Ágnes, az NFM államtitkára

Benyújtotta lemondását Molnár Ágnes, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztéspolitikai koordinációért felelős államtitkára - közölte a tárca kedden az MTI-vel.

Molnár Ágnes nyilatkozatában közölte: Orbán Viktor miniszterelnök felkérésére a jövőben a Miniszterelnökségen folytatja munkáját.
Hangsúlyozta: az elmúlt két évben a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztéspolitikai koordinációs államtitkársága fontos szerepet játszott abban, hogy Magyarország kormánya bebizonyíthassa, lehet valóban átlátható és szabályos módon, a családok és a vállalkozások érdekeinek figyelembevételével, gyorsabb és egyszerűbb forráskihelyezéssel élénkíteni a gazdaságot. Megjegyezte: a 2010-es kormányváltáskor kaotikus, áttekinthetetlen, minden stratégiát nélkülöző fejlesztéspolitikai rendszert örököltek. A fejlesztéspolitika gyökeres megújítására volt szükség. "Ennek érdekében strukturált és szabályozott területi és ágazati stratégiaalkotást indítottunk el, egységes, stabil, kiszámítható szabályozási környezetet teremtettünk és hatékonyabbá tettük a fejlesztési intézményrendszert - hangsúlyozza nyilatkozatában Molnár Ágnes.
A lemondása kapcsán az államtitkár rámutatott: a munka első szakasza lezárult. A változtatás korszakát most az üzemeltetés ideje követi. Vezetőként a megújítás, az újjászervezés inspirálta. Az üzemeltetés azonban más típusú feladat, ezért kezdeményezte felmentését az államtitkári tisztség alól.
"Az átalakuló Miniszterelnökség egyik kulcsfeladata lesz az uniós források felhasználásával létrejövő beruházások megvalósulásának felgyorsítása" - írta. Hozzátette: fejlesztéspolitikai koordinációért felelős államtitkárként megszerzett tapasztalataival és ismereteivel itt tudja leginkább támogatni a miniszterelnököt abban, hogy Magyarország megújításához vezető közös céljaik megvalósuljanak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére