Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Július 30. 14:01, hétfő | Külföld
Forrás: MTI

Súlyos buszbaleset Lengyelországban, több halott

Súlyos buszbaleset Lengyelországban, több halott

Nyolcan a helyszínen, egy utas pedig a kórházban halt meg, miután egy tíz embert szállító mikrobusz hétfő hajnalban személyvonat elé hajtott egy biztosítás nélküli vasúti átjáróban Lengyelország középső részén.

A varsói ukrán konzul a helyszínen tartott rövid sajtótájékoztatón elmondta, hogy az áldozatok többsége ukrán állampolgár. A rendőrség értesülései szerint idénymunkát vállaltak egy helyi gyümölcsfeldolgozó üzemben, és éppen munkába tartottak.
A baleset a lódzi vajdaságban fekvő Bratoszewice településen történt. Az utat és a vasúti pályát lezárták, tart a helyszínelés és az áldozatok azonosítása.
A korábbi értesülésektől eltérően hat nő és három férfi halt meg a balesetben, egy nő pedig súlyosan megsérült, valamennyien a buszon utaztak. A személyvonat utasai között nincsenek sérültek.
Radoslaw Gwis, a lódzi rendőrség szóvivője az MTI érdeklődésére elmondta: még nem sikerült megállapítani, hogy a tíz ember közül ki vezette a járművet. A baleset okát vizsgálják, és a munkáltató cég dokumentációját is ellenőrzik.
Az ütközés olyan erős volt, hogy a felismerhetetlenségig összeroncsolódott mikrobusz márkáját csak a rendőrségi adatbázis segítségével sikerült azonosítani. Előzetes információk szerint a Ford Transitnak 6 ember szállítására volt engedélye, ennek ellenére - a sofőrrel együtt - 10-en utaztak rajta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.