Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2012. Augusztus 14. 18:35, kedd | Külföld
Forrás: MTI

Tizenegy megkéselt ember holttestét találták meg egy kazahsztáni nemzeti parkban

Tizenegy megkéselt ember holttestét találták meg egy kazahsztáni nemzeti parkban

Tizenegy megkéselt áldozat holttestét találták meg hétfő óta egy népszerű kazahsztáni kirándulóhelyen, a kirgiz határnál lévő Ile-Alatau nemzeti parkban - közölte kedden több orosz nyelvű hírportál.

A BBC orosz kiadása szerint a holttesteket egymástól több kilométer távolságban találták meg, az elsőket még hétfőn. Kedden folytatódott a kutatás további áldozatok után, a rendőrség helikopterekkel fésüli át a parkot. Az eddig azonosított áldozatok között van egy erdész. A Newsru.com orosz hírportál közlése szerint a többi áldozat is a park alkalmazottja vagy látogató. Még nem sikerült minden áldozat személyazonosságát megállapítani. A meggyilkolt erdész fia eltűnt, őt is keresik a hatóságok.
A rendőrség egyelőre nem tud magyarázatot adni a gyilkosságokra, és azoknak gyanúsítottjuk sincs. Kalmuhambet Kaszimov belügyminiszter közölte, hogy az egyik feltételezés szerint az áldozatok között kirobbant nézeteltérés torkollhatott vérontásba, de az sem kizárt, hogy kívülálló végzett az erdésszel, annak ismerőseivel, illetve rokonaival.
http://www.bbc.co.uk/russian/international/2012/08/120814_kazakhstan_nature_reserve_massacre.shtml
http://www.newsru.com/crime/14aug2012/8bodynazparkkaz.html

Címkék: bűnügy-online

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt