Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Július 30. 08:56, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

105 millió forintnyi csempész-cigit foglaltak le Esztergomban

105 millió forintnyi csempész-cigit foglaltak le Esztergomban

Több mint 70 ezer doboz cigarettát foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomozói Esztergomban két bérelt kisteherautóból. A csempészáru értéke eléri a 105 millió forintot – tájékoztatta a NAV kedden az MTI-t.

Azt írták: az Esztergomi Rendőrkapitányság járőrei a Duna-parton ellenőriztek egy lengyel rendszámú bérelt kisteherautót, amelynek rakteréből mintegy 37 ezer doboz zárjegy nélküli cigaretta került elő.

A rendőrség átadta az ügyet a NAV nyomozóinak, akik a csempészett cigarettát lefoglalták. A kocsit használó ukrán nő ellen orgazdaság miatt indult eljárás, az Esztergomi Járásbíróság elrendelte letartóztatását, tettéért akár 8 év szabadságvesztést is kaphat.

Ezzel egy időben a NAV pénzügyőrei is ellenőriztek egy az esztergomi városi fürdő parkolójában őrizetlenül hagyott, ugyancsak lengyel rendszámú, bérelt kisteherautót, amelyben a nyomozók újabb 35 ezer doboz adózatlan cigarettát találtak. Ennek a kocsinak a sofőrje nem került elő, így a NAV és a rendőrség bűnügyi technikusai ujjnyomokat kerestek, szagmintát és DNS-mintákat rögzítettek. A nyomozás folytatódik – olvasható a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.