Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Február 02. 09:08, péntek | Belföld
Forrás: mti /fotó: police.hu

22 kutyát akart két férfi Olaszországba csempészni

22 kutyát akart két férfi Olaszországba csempészni

Állatkínzás miatt indult eljárás két olasz férfi ellen, mert egy személyautóban 22 kutyát próbáltak Olaszországba csempészni - közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken a rendőrség honlapján.

A rendőrök csütörtök hajnalban állították meg Külsősárdon a személyautót, amelyben egy 26 és egy 33 éves olasz férfi ült. Az ellenőrzés során az egyterű csomagtartójában papírdobozban, valamint mobil kutyaboxban 22 francia buldogot - köztük néhány hetes kölyköket - találtak.

Az állategészségügyi kiskönyvvel és egyedi jelöléssel nem rendelkező, ivóvíz és élelem nélkül, összezsúfolva szállított állatokról a gyanúsítottak azt mondták, hogy Magyarországon vásárolták és Olaszországban akarták értékesíteni őket.

A két férfi ellen állatkínzás megalapozott gyanúja miatt indult eljárás Lentiben, a rendőrök kezdeményezték, hogy gyorsított eljárásban kerüljenek bíróság elé.

A kutyák további ellátásáról állatvédők gondoskodnak - közölték a zalai rendőrök.

Címkék: csempész, kutya, olasz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.