Városlista
2021. március 2, kedd - Lujza

Hírek

2020. Szeptember 30. 10:31, szerda | PR

5 dugattyús kompresszor típus, amivel érdemes megismerkedni

5 dugattyús kompresszor típus, amivel érdemes megismerkedni

A kompresszorok minden korábbinál szélesebb választékban vannak jelen a piacon.

Laikusként azonban sokan meglehetősen tétován állnak a témához, hiszen nem tudják, melyek a leginkább lényeges különbségek az egyes típusok között. Cikkünkben most a dugattyús kompresszorokat vesszük górcső alá, és igyekszünk megismertetni azok jellemzőit az érdeklődőkkel. A kínálatban az ipari felhasználás mellett a kompakt méretű, otthoni használatra ideális megoldások is elérhetőek.

1. Közvetlen hajtású dugattyús kompresszorok hobbi és kisipari használatra

A btkkft.hu az egy-ill. kéthengeres, 6-100 literes tartállyal rendelkező típusokat kifejezetten kisipari, hobbi célokra ajánlja. Az 1-3 lóerős villanymotor tökéletesen alkalmas ilyen szempontból. A közvetlen hajtású dugattyús kompresszorok már csak méretükből adódóan is könnyen mozgathatóak, szállíthatóak, használatuk pedig a kezdők számára sem jelenthet problémát. Természetesen nem mindegy, hogy milyen élettartamra számíthatnak a vásárlók. Az időtálló minőség érdekében ezek a modellek védőburkolattal kerülnek kiszállításra, a betáp kábel és a kimenő nyomásszabályozó pedig szintén a garantált prémium kategóriás sűrített levegő előállítást szolgálják.

2. Ékszíjhajtású megoldások akár 500 literes tartálymérettel

2-10 lóerővel rendelkeznek azok a dugattyús kompresszorok, amelyek ékszíjhajtású megoldással állnak rendelkezésre. A 25-500 literes tartályméret és az öntöttvas hengerek kiváló minőséget képviselnek. Ehhez társul még a zajszigetelő burkolat és a hűtőventilátor, amelyek kitűnő választásnak bizonyulnak a kényelem és az optimális működés érdekében. A megfelelő méretarány a sűrítőegység és a légtartály mérete között szintén elmaradhatatlan, éppen úgy, mint a mozgó alkatrészek megfelelő kenése szintetikus olajjal.

3. Robbanómotoros eszközök: ha nincs áram a közelben

Gyakran előfordul, hogy sűrített levegő felhasználásra mutatkozik igény, ám az érintett területen nem áll rendelkezésre elektromos áram. Ilyenkor bizonyulnak tökéletes választásnak a robbanómotoros dugattyús kompresszorok, amelyek benzin-vagy dízelmotorokkal érhetőek el. A széles nyomtávnak köszönhetően akár nehéz terepen is egyszerűen mozgatható az eszköz, ráadásul ezt nagyméretű, durva mintázattal bíró gumikerekei is elősegítik. A robosztus méret meglepően egyszerű kezelhetőséggel társul, így alapvetően elmondható, hogy egy praktikus készülékről van szó a robbanómotoros változat esetében.

4. Kompresszorok a fogászatban

Igen! Az olajmentes kompresszorokat már olyan területen is felhasználják, mint a fogászat. A szennyeződések nélküli, tiszta sűrített levegő biztosítása érdekében 1040-1980 Watt teljesítményű villanymotor dolgozik. A csendes működés már csak a terület sajátosságaiból adódóan is alapkövetelmény. A kívül-belül fényezett tartály maradéktalanul eleget tesz a felé támasztott elvárásoknak.

5. Sűrítőegységek alacsony zajszinttel és tökéletes hőelvezetéssel

A dugattyús kompresszor sűrítőegységek 0,5-10 lóerő teljesítménnyel rendelkeznek. Alacsony fordulatszámon működnek. Ideális választásnak bizonyulnak egy-és kéthengeres, olajmentes kompresszorokhoz, olajkenésű típusokhoz, ékszíjhajtású megoldásokhoz egyaránt. A FIAC dugattyús kompresszor sűrítőegységei szigorú nemzetközi normák szerint készülnek, és mind a tervezés, mind a

Ezek érdekelhetnek még

2021. Február 23. 11:20, kedd | PR

Elkészült az újjávarázsolt mezőkövesdi általános iskola

Többi közt új nyílászárókkal, kibővített tornateremmel és teljesen felújított homlokzattal várja vissza a mezőkövesdi általános iskola a diákjait.

2021. Január 26. 16:51, kedd | PR

Innovatív szoftvereket fejlesztett a Jánosik és Társai Kft.

Speciális, innovatív szoftvereket fejlesztett ki és vezetett be a Jánosik és Társai Kft. Ezek segítségével pontosan nyomon követhetik és ellenőrizhetik a megrendelők a cég által elvégzett munkákat.

2021. Március 02. 17:12, kedd | Külföld

Spanyolországban tovább mérséklődik a harmadik járványhullám

Spanyolországban tovább mérséklődik a harmadik járványhullám; a hétvégén mintegy 16 ezer új fertőzöttet regisztráltak, négyezerrel kevesebbet mint a múlt hétvégén

2021. Március 02. 16:11, kedd | Külföld

Öt napig tartó repedésszigetelés kezdődött a Nemzetközi Űrállomáson

Öt napig tartanak majd a Nemzetközi Űrállomás orosz Zvezda modulján a köztes kamra repedésének hétfőn elkezdődött szigetelési munkálatai - közölte az orosz földi repülésirányítás a TASZSZ hírügynökséggel.