Városlista
2023. december 3, vasárnap - Ferenc

Hírek

2017. Október 02. 12:55, hétfő | Külföld
Forrás: mti

50 halálos és kétszáznál több sebesült egy Las Vegas-i támadásban

50 halálos és kétszáznál több sebesült egy Las Vegas-i támadásban

Legalább 50 halálos áldozata van a vasárnap esti Las Vegas-i fegyveres támadásnak, és legalább 200-an megsebesültek - közölte hétfőn az amerikai szövetségi állam rendőrfőnöke.

A rendőrség lelőtte a támadót a Mandalay Bay Hotel és Kaszinó 32. emeletén, ahonnan előzőleg automata fegyverrel lőtt a szállodával szemben megrendezett szabad téri koncert nézőire - tette hozzá egy rendőrségi szóvivő.

A tettes a városban lakott, és bár a rendőrség úgy gondolja, tettét egyedül követte el, és nem tartozott egyetlen szélsőséges szervezethez sem, köröznek egy nőt, aki vele együtt utazott az incidenst megelőzően. A szóvivő azt mondta: a hatóságoknak egyelőre fogalmuk sincs arról, hogy mi lehetett a tettes indítéka. Keresnek két gépkocsit is, amely a támadóé volt.

2016 júniusa óta, amikor egy dzsihadista fegyveres egy orlandói éjszakai klubban lelőtt 49 embert, ez volt a legtöbb halálos áldozatot követelő támadás az Egyesült Államokban.

A rendőrség felhívta a figyelmet arra, hogy a halálos áldozatok száma növekedhet, hiszen a sebesültek közül 14-nek válságos az állapota.

FRISSÍTÉS

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 02. 13:30, szombat | Külföld

Klímacsúcs - Magyarország is csatlakozott a nukleáris egyezményhez

Magyarország is aláírta a globális nukleárisenergia teremelő kapacitás megháromszorozására vonatkozó egyezményt szombaton az ENSZ Éghajlatváltozási Konferenciáján (COP28) Dubajban.

2023. December 01. 12:43, péntek | Külföld

Holland választások - A hivatalos végeredmény megerősítette a Szabadságpárt választási győzelmét

A holland választási iroda a hivatalos végeredmény közzétételével megerősítette a Geert Wilders vezette Szabadságpárt (PVV) győzelmét a november 22-én tartott előrehozott választásokon

2023. November 30. 09:17, csütörtök | Külföld

Megérkeztek Romániába a Norvégiától vásárolt első F-16-os harci repülők

Megérkezett Romániába a Norvégiától vásárolt első három F-16-os harci repülőgép - közölte szerdán a román védelmi minisztérium (MAPN).

2023. November 30. 06:00, csütörtök | Külföld

Ferenc pápa még nincs jól, ismét egy munkatársa olvasta fel beszédét

Ferenc pápa a szerdai általános audiencián azt mondta, hogy még nincs jól, s ismét egy munkatársa olvasta fel beszédét influenzás megbetegedése miatt.