Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2012. Január 12. 12:33, csütörtök | Külföld
Forrás: mno.hu/MTI

800 rendőr hajtja a jégeralsós szökevényt

800 rendőr hajtja a jégeralsós szökevényt

Nagyszabású hajsza indult a déljapáni Hirosima városában egy veszélyes elítélt után, aki egy szál kincstári fehér jégeralsóban szökött meg börtönéből.

Az iskoláknak azt tanácsolták, hogy elfogásáig a gyerekek csak felügyelt csoportokban menjenek-utazzanak az iskolába és onnan haza.

Csaknem 800 rendőr eredt a nyomába szerdán a kínai származású Li Kuo-linnek, akit azért ítéltek 23 évi börtönbüntetésre 2005-ben, mert rálőtt egy rendőrre, és ellopott egy rendőrautót – közölte másnap a hirosimai prefektúra rendőrsége. Házról házra járnak a férfi fényképével, és személyleírását feltették az internetre is. Li állítólag az udvari torna alkalmával vált le társaitól, és két falon átmászva szökött meg.

Sajtótudósítások szerint a második, öt méter magas falon úgy juthatott túl, hogy ott javítási munkák miatt szerelőállvány volt, ráadásul a térfigyelő kamerákat is lekapcsolták a munkálatok idejére.

A hirosimai börtönből még sohasem szökött meg fogoly – mondta újságíróknak egy büntetés-végrehajtási illetékes név nélkül, mert nem volt engedélye beszélni a sajtóval. Nakagava Tadaaki, az igazságügy-minisztérium egyik büntetőügyi tisztségviselője azt közölte, hogy utoljára 1989-ben volt szökés egy japán börtönből.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 07:48, kedd | Külföld

Megkezdik a medvék kilövését Erdélyben

Rendkívüli ülésen döntött a román képviselőház a medveállomány ritkítását célzó vadászati kvótákról.

2024. Július 14. 08:13, vasárnap | Külföld

Donald Trump jól van, kiengedték a kórházból

Donald Trump elhagyhatta a kórházat, miután szombaton este egy választási gyűlésen fegyveres támadás érte, és a fülén lőtt sérülést szenvedett.

2024. Július 14. 08:10, vasárnap | Külföld

Breaking: Rálőttek Donald Trumpra - Videó

Támadás szakította félbe Donald Trump Pennsylvania állambeli választási gyűlését szombaton - közölte a republikánus elnökjelölt védelmét ellátó titkosszolgálat.

2024. Július 13. 08:43, szombat | Külföld

Telefonon tárgyalt az amerikai és az orosz védelmi miniszter

elefonon tárgyalt Lloyd Austin amerikai és Andrej Belouszov orosz védelmi miniszter - közölte pénteken a két ország katonai tárcája.