Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Október 04. 05:00, péntek | Külföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A bankcsődök felelőseit bebörtönöznék a britek

A bankcsődök felelőseit bebörtönöznék a britek

A bankcsődöknek a jövőben a felelős bankárokra nézve is messzemenő következményei lehetnek Nagy-Britanniában, mivel akár hét évig terjedő börtönbüntetéssel is sújthatnák a csőd okozóit a brit kormány egyik törvényjavaslata értelmében - írja külföldi lapinformációkra hivatkozva a Világgazdaság.

A bankárokkal szemben nem csak akkor járnak el, ha a saját döntéseik idézték elő a pénzintézet csődjét, hanem akkor is, ha nem tartottak vissza másokat ezen döntésékektől - közölte a brit pénzügyminisztérium.

A törvénytervezet része a bankreformra vonatkozó tervezett módosításoknak, amelyekkel a Cameron-kormány a pénzügyi válság után jobb helyzetbe akarja hozni az ágazatot. Amennyiben a javaslat elfogadásra kerül, a törvény már 2014 elején hatályba léphet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).