Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2011. December 20. 07:57, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A cigarettáról való leszokás után boldogabb az élet

A cigarettáról való leszokás után boldogabb az élet

A dohányzásról való leszokás nem könnyű, de egyre többen teszik meg ezt a nehéz lépést egészségük érdekében.

A szakértők azonban arra is felfigyeltek, hogy ezeknek az embereknek nemcsak a krónikus betegségekre lesz kisebb az esélyük a leszokás után, hanem jelentősen javul az életminőségük is.

A leszokás nehéz, de nem lehetetlen, és a friss eredmények is azt támasztják alá, hogy megéri megpróbálni. A közhiedelemmel ellentétben ugyanis azoknak az életében, akik leteszik a cigarettát, nem nő a stresszes helyzetek száma, éppen ellenkezőleg: nyugodtabbak, kedélyesebbek lesznek - írja az Annals of Behavioral Medicine.

A kutatók elméletüket egy követéses vizsgálatra alapozzák, amelyben olyan emberek vettek részt, akik leszoktak a dohányzásról. Az eredmények azt mutatták, hogy azok, akik kitartottak döntésük mellett, három évvel a nagy elhatározás után kevesebb stresszről és jobb általános kedélyről számoltak be, mint azok, akik nem voltak képesek abbahagyni a dohányzást.

A tudósok szerint eredményeik nagy előrelépést jelenthetnének a leszokást segítő programok fejlesztésében, hiszen a jövőben az életminőség emelkedésével is motiválhatnák a leszokni vágyókat. Hozzátették ugyanakkor, hogy az ok-okozati kapcsolat egyelőre nem bizonyított, így első lépésként ezt kell alátámasztaniuk.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.