Városlista
2019. augusztus 24, szombat - Bertalan

Hírek

2019. Május 13. 08:18, hétfő | PR

A csavarkompresszor a műhelyünk új sztárja

A csavarkompresszor a műhelyünk új sztárja

A csavarkompresszor sokáig a teljes ismeretlenség homályába veszett, mára azonban egyre többen döntenek úgy, hogy saját készüléket vásárolnak.

A sűrített levegő nagyszerűen használható a hobbicélú barkácsolás, a kézművesség és a kisipari tevékenységek végzése során, ezért érdemes saját készülékre szert tenni, amely akár évtizedeken keresztül szolgálja az igényeinket.

A korábbi évtizedekben a csavarkompresszorok ára relatív magas volt, ezért kevesen engedhették meg maguknak, hogy saját készüléket vásároljanak. A csavarkompresszorok használata nem terjedt el, most azonban változni látszik a helyzet. Egyre többen döntenek úgy, hogy saját készülékre tesznek szert, amely nagyban megkönnyíti a munkájukat.

A csavarkompresszor nagyszerűen használható a különböző felhasználási területeken, legyen szó akár barkácscélú vagy ipari használatról. Habár a csavarkompresszor kiváló választás a sűrített levegő előállítására, azonban érdemes tudni, hogy nem ez az egyetlen elterjedt típus. Kifejezetten keresettek az úgynevezett dugattyús kompresszorok is. A két készülék közötti különbséget elsősorban a szerkezeti felépítés jelenti.

A csavarkompresszorok esetében a sűrített levegő előállítását két darab egymással szemközt elhelyezett csavar biztosítja, amelyek ellentétes forgásirányuknak köszönhetően hatékony módon látják el a feladatukat. A dugattyús kompresszorok esetében a sűrített levegőt értelemszerűen egy dugattyúból és hengerből álló szerkezet biztosítja. Mindkét típus nagyszerűen használható, általános igények esetén gyakorlatilag nincs jelentősége, melyik mellett döntünk.

Érdemes figyelmet fordítani azonban a méret és kapacitás kérdésére. A csavarkompresszorok szerkezeti felépítésükből adódóan kifejezetten kicsik, a légtartályuk azonban nagy helyet foglal. Nem érdemes túlméretezett készüléket vásárolnunk, hiszen nem fogjuk kihasználni a kapacitását, a tárolása viszont fejtörést fog okozni. Egy túlméretezett csavarkompresszor azonban még mindig szerencsésebb választás, mint egy alulméretezett, ami lassúbbá és körülményesebbé teheti a munkát. Fordítsunk figyelmet a megfelelő méret és kapacitás megválasztására! Ha nem vagyunk biztosak a dolgunkba, forduljunk a csavarkompresszorok hazai szakértőihez, a btkkft.hu munkatársaihoz!

Sokan annak a véleményüknek adnak hangot, hogy érdemes a szükségesnél kissé nagyobb légtartállyal rendelkező készüléket választani, hiszen soha nem tudhatjuk, a későbbiekben milyen feladatok során alkalmaznánk a kompresszort. Ez jó tanács lehet, azonban az ésszerűséget szem előtt kell tartani; az ipari méretekkel rendelkező csavarkompresszorok nem csak több helyet foglalnak, de rendszerint többe is kerülnek.

A szakértők szerint a kiválasztás legfontosabb szabálya, hogy mindenáron kerüljük el a márkajelzés nélküli távolkeleti kompresszorokat. Tulajdonképpen nincs is okunk ezek közül választani, hiszen a neves gyártók ma már barkácscélokra tervezett, magas ár-érték aránnyal rendelkező megfizethető készülékeket is forgalmaznak.

Velük szemben a távolkeleti no-name készülékek teljesen megbízhatatlanok, ráadásul gyártói garanciát és márkaszervizt sem biztosítanak. Habár alacsony igénybevétel esetén ezek többsége képes ellátni a feladatát, a kockázatot semmiképpen sem érik meg. Válasszunk inkább a neves gyártók termékei közül, amelyek a gyártói garancia és a márkaszerviz mellett megfelelő minőséget is szavatolnak számunkra!

Ezek érdekelhetnek még

2019. Augusztus 21. 15:51, szerda | PR

Óvodákat újítanak fel

Két óvoda felújítási munkálatait nyerte el, nyílt közbeszerzési eljáráson a Jánosik és Társai Kft. A közel 300 millió forintos bevételt jelentő munkákkal határidőre, év végéig készülnek el -

2019. Július 16. 13:39, kedd | PR

Szigorú minőségi szabályozás a siker kulcsa

A Jánosik és Társai Kft. tavalyi árbevétele meghaladta a 14 milliárd forintot. Az idén is több mint 14 milliárd forint bevételt terveznek.

2019. Június 13. 10:36, csütörtök | PR

Nemzetközi és magyar sztárokkal indul az országos kerékpár fieszta

11 megyén és 100 városon át vezet Magyarország legnagyobb kerékpárversenye

2019. Június 05. 09:14, szerda | PR

Innovatív takarítás

Ma már a takarítás sem olyan, mint régen. Jól tudja ezt Magyarország piacvezető takarítással foglalkozó cége a Jánosik és Társai Kft.