Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2011. December 15. 12:58, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A forintgyengülés emeli a sertéshús árát

A forintgyengülés emeli a sertéshús árát

A forintgyengülés miatt egyre jobban drágul a sertéshús – írja a Világgazdaság.

Januárban még 292 forint volt a sertéshús ára kilogrammonként, októberben azonban már 349 forint volt, és ezen a héten már elérte a 390 forintot. A jelenlegi árszint jó a termelőknek, de nem elégséges a komolyabb fejlesztésekhez, a húsipar eróziója viszont felgyorsulhat a magas alapanyagköltségek miatt.

Raskó György agrárközgazdász úgy vélte, a kilónkénti ár napokon belül átlépi a 400 forintot, ám 410 forint fölé nem fog menni, ha a körülmények nem változnak jelentősen. Éder Tamás, a Hússzövetség és az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetsége elnöke azt mondta, az uniós piacokon néhány hete már leállt az áremelkedés, így itthon is erre lehet számítani. Ugyanakkor hozzátette: mivel az élő sertés árának hónapok óta tartó növekedése csak részben jelent még meg az átadási árakban, ezért március végéig még folyamatos húsáremelkedés várható, utána pedig stagnálás valószínű.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk