Városlista
2023. december 11, hétfő - Árpád

Hírek

2013. Július 03. 10:26, szerda | Bulvár
Forrás: ujasz.hu

A hasonlóság átka: ismét őrizetben az évtized pénzügyi csalója

A hasonlóság átka: ismét őrizetben az évtized pénzügyi csalója

Ikertestvére miatt került vissza a sittre.

Csak néhány napig szívhatott szabad levegőt F. Attila, akit az évtized pénzügyi csalásával gyanúsítanak. A bíróság újból elrendelte előzetes letartóztatását. Sajátos piramisjátéka tavaly ősszel dőlt össze, gyors hasznot remélő befektetők milliárdjait temetve maga alá, a csalárd üzletembert pedig börtönbe juttatva – írta a Figyelő Online.

Az egész országot behálózó illegális pénzügyi konstrukciót működtető, amúgy nagykátai F. Attila negyedmagával fél éven át ült a hűvösön. A Figyelő Online szerint májusban a Budai Központi Kerületi Bíróság úgy döntött, hogy elhagyhatja a börtönt, s házi őrizetben várhatja a nyomozás lezárulását.

Ám az évtized pénzügyi csalásával gyanúsított személy csak rövid időt tölthetett szabadlábon. Az ügyészség fellebbezése után másodfokon eljáró Fővárosi Törvényszék megváltoztatta végzést, s megint előzetesbe helyezte. „A gyanúsítottal szemben az eljárás tárgyát képező bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlya erősíti a szökés, elrejtőzés veszélyét, a büntető eljárás során tanúsított magatartása pedig a bizonyítás megnehezítésének, meghiúsításának, valamint a bűnismétlés veszélyét támasztják alá” – áll abban az indoklásban, amit Fővárosi Törvényszék a határozathoz csatolt.

Feltehetően azért is joggal tartottak F. Attila szökésétől, mert az általa kicsalt tízmilliárdok nem kerültek elő, de a helyzetet az is komplikálja, hogy F. Attilának van egy ikertestvére, aki megszólalásig hasonlít rá.

Strasser Tibor, a neves ügyvéd még nem hallott arról, hogy bárhol a világon egypetéjű ikrek keveredtek volna hasonlóan nagy kaliberű bűnügybe. Annak, hogy egy eltávozást kihasználva szerepet cserélnek, a tapasztalt ügyvéd szerint nincs realitása. A gyanúsítottaktól ugyanis ujjlenyomatot vesznek. Az sem kizárt, hogy óvatosságból és elővigyázatosságból a genetikai vizsgálathoz vérmintát is.

Ennél nagyobb veszély, ha a jogerős bírósági ítélet után azzal jelentkezne a most ártatlannak tartott ikertestvér, hogy valójában ő a bűnös. A tanúkra nem lehetne számítani ennek eldöntésben, hiszen nem tudták megkülönböztetni őket.

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 07. 13:46, csütörtök | Bulvár

Halottnak próbálta nyilváníttatni magát egy férfi, hogy megússza a börtönt

Elfogtak egy szabolcsi férfit, aki saját maga halottnak nyilvánításával próbálta megúszni börtönbüntetését.

2023. December 07. 06:00, csütörtök | Bulvár

Hajléktalanoknak készített ajándékcsomagokat Novák Katalin

Novák Katalin szerdán részt vett a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) hajléktalanokat segítő adventi programjában.

2023. December 05. 13:03, kedd | Bulvár

Bemutatták a GTA 6 előzetesét

Bemutatta helyi idő szerint hétfő éjjel a Rockstar Games amerikai videojátékfejlesztő cég a Grand Theft Auto sorozat legújabb, hatodik részének előzetesét, és egyben közölte:

2023. December 05. 13:00, kedd | Bulvár

Lenny Kravitz jövő júliusban Budapestre jön

Lenny Kravitz jövőre a magyar fővárosban is fellép. A világhírű amerikai funk-rock előadó 2024. július 30-án ad koncertet a Papp László Budapest Sportarénában.