Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. Október 07. 05:00, szerda | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

A japánok több mint fele kevesebb nézőt akar az olimpián

A japánok több mint fele kevesebb nézőt akar az olimpián

Felmérés szerint a japánok több mint a fele amellett van, hogy az ez évről a koronavírus-járvány miatt jövő nyárra halasztott tokiói olimpia és paralimpia eseményein csak korlátozott számban legyenek jelen nézők.

Ezt az álláspontot a július 3. és 13. között országszerte megkérdezett 1202, húszévesnél idősebb ember 58,5 százaléka vallja - derül ki a Central Research Services által készített és most közzétett tanulmányból, amelyet a Japan Times ismertetett.

A felmérés adatai szerint a japánok 15,6 százaléka azt szeretné, ha az ötkarikás játékokat egyáltalán nem tartanák meg. Tizenegy százalék gondolja úgy, hogy a tokiói olimpiát nézők nélkül kell megrendezni, és csak 7,2 százalék mondja azt, hogy nincs szükség korlátozásokra.

A kérdezz-felelek azt is kimutatta, hogy a válaszadók 62,4 százalékát izgatják valamilyen mértékben az ötkarikás játékok, a legjobban várt esemény pedig - a korábbi legfőbb kedvenc úszást is megelőzve: - a maratonfutás. Az atlétikai versenyek zárószámát - amelyet hagyományosan az olimpia utolsó napján rendeznek - a japánok nem a fővárosban, hanem az attól 800 kilométerre északra fekvő Szapporóban bonyolítják le, a tokiói hőségtől való félelem miatt.

A 2021-re halasztott, de elnevezését - Tokió 2020 - megőrző nyári olimpiára július 23. és augusztus 8. között kerül sor, a paralimpiát pedig augusztus 24. és szeptember 5. között tartják.

Címkék: japán, néző, olimpia

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.