Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2020. Június 28. 17:14, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

A jövő évi költségvetésről dönt a parlament

A jövő évi költségvetésről dönt a parlament

Négy napot ülésezik az Országgyűlés a jövő héten. A képviselők pénteken fogadhatják el a kormány 2021-es költségvetésről szóló javaslatát.

A házelnök napirendi javaslata alapján a parlamenti munka hétfőn 12 órakor a közelmúltban 101. életévében elhunyt Bálint György volt SZDSZ-es képviselőre, kertészmérnökre, valamint a kuláküldözések idején tönkretett magyar gazdákra történő emlékezéssel kezdődik.

A napirend előtti felszólalásokat követően két órában hangozhatnak el azonnali kérdések, az interpellációkra egy óra, a kérdésekre pedig 30 perc áll rendelkezésre.

A képviselők ezt követően döntenek a jövő évi büdzséhez benyújtott módosító javaslatokról, majd az Országgyűlés alelnökévé választhatják a jobbikos Brenner Kolomant, aki az ellenzéki frakcióból kilépett Sneider Tamást válthatja a házvezetésben. Az ülésen a szocialista Bangóné Borbély Ildikó mentelmi ügyében is határoznak.

Szerdán és csütörtökön a pénteken elfogadni tervezett javaslatok bizottsági jelentéseiről tárgyalnak.

A Ház pénteken huszonnégy javaslatról szavaz. A 2021-es költségvetés elfogadása mellett dönthetnek egyes egyszer használatos műanyagok forgalomba hozatalának betiltásáról, az iskolaőrség bevezetéséről és a tizenharmadik havi nyugdíj visszaépítésével összefüggő módosításokról is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.