Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. November 11. 18:05, péntek | Kék hírek
Forrás: Ügyészség

A kocsma tulajdonosára támadt, amiért be akart zárni

A kocsma tulajdonosára támadt, amiért be akart zárni

A súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és garázdaság vétsége miatt indult ügyben a Tatai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be a kocsmában garázda magatartást tanúsító, valamint a kocsma tulajdonosát bántalmazó testvérpárral szemben.

A vádirat szerint a Tatához közeli községben lévő sörözőben a két elkövető 2021. november 6-án leittasodott. A söröző tulajdonosa 2021. november 7-én 01 óra 05 perc körüli időben jelezte a vendégeinek, hogy zárni szeretne, közben már a takarítást is megkezdte. Az egyik férfi nemtetszését fejezte ki, felrúgott egy bárszéket, földhöz vágott egy üveges sört, ami összetört. A férfi megpróbálta megütni a sértettet, aki kezével kivédte az ütéseket. Az elkövetőt többen közrevették, aki azonban egy hirtelen mozdulattal, a kezével lesöpörte a pultról az összes üveget és poharat. A férfit a testvére megpróbálta leállítani, lefogni, ő azonban kirántotta magát a kezei közül, elcsúszott a kiömlött sörön, és beverte a fejét. A társaság végül kiment a sörözőből.

Később az üvegeket lesöprő férfi testvére visszajött a helyiségbe, rátámadt a sértettre, többször megütötte, aki emiatt nekiesett egy közeli szekrénynek, a fejét beütötte, néhány másodpercre az eszméletét is elvesztette. A sértettnek emiatt 8 napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek, de a bántalmazás alkalmas volt ennél súlyosabb sérülés okozására is.

Az ügyészség a sértettet bántalmazó férfival szemben súlyos testi sértés bűntettének kísérlete, a bárszéket felrúgó férfival szemben garázdaság vétsége miatt nyújtott be vádiratot, amelyben arra tett indítványt, hogy a Tatai Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben a sérülést okozó férfival végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztést, a testvérével szemben pénzbüntetést szabjon ki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.