Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Január 21. 09:45, vasárnap | Belföld
Forrás: mti - fotó: adal.hu

A Leander Kills és Süle Zsolt nyerte az A Dal 2018 első válogatóját

A Leander Kills és Süle Zsolt nyerte az A Dal 2018 első válogatóját

A Leander Kills és Süle Zsolt nyerte holtversenyben A Dal 2018 első válogatóműsorát szombaton.

A zsűri döntésével még Király Viktor, Ceasefire X és Knoll Gabi, a tévénézők szavazataival Vastag Tamás jutott tovább az elődöntőbe a közmédia showműsorában.

A Leander Kills népzenei motívumokat hordozó rockdala, a Nem szól harang, valamint Süle Zsolt balladisztikus száma, a Zöld a május egyaránt 44 pontot kapott a zsűritől. Negyvenhárom pont jutott Király Viktor akusztikus dalának, a Budapest Girlnek, negyedikként jutott tovább Ceasefire X és a Satellites 41 ponttal, ötödikként pedig Knoll Gabi, aki 40 pontot kapott Nobody to Die For című számának előadására.

A Duna Televízióban élőben közvetített első válogatón a négy zsűritag - Schell Judit színművész, Both Miklós, Mező Misi és Frenreisz Károly zenész, dalszerző - mellett az ötödik zsűritag a közönség volt. A nézők a produkciók elhangzása alatt 1-től 10 pontig szavazhattak sms-ben, ezeket összesítették, átlagolták és hozzáadták a négy zsűritag pontjaihoz, így jutott tovább öt dal.

A hatodik továbbjutó a nézők szavazataival Vastag Tamás és a Ne hagyj reményt című dal lett, így ő is bekerült az elődöntőbe.

A második válogatót január 27-én, a harmadikat február 3-án rendezik, ezekből is hat-hat dal jut a két elődöntőbe, amelyeket február 10-én és 17-én tartanak. A Dal 2018 február 24-i döntőjébe nyolc produkció jut.

A Dal 2018-ről a https://adal.hu/ oldalon és a műsor Facebook oldalán található bővebb információ.

Címkék: A dal, Dal, műsor, show, válogató

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.