Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2013. Június 27. 15:31, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

A nők az ismerős férfiakhoz, a férfiak az ismeretlen nőkhöz vonzódnak

A nők az ismerős férfiakhoz, a férfiak az ismeretlen nőkhöz vonzódnak

A nők az ismerős férfiakhoz, a férfiak az ismeretlen nőkhöz vonzódnak jobban - erre jutottak skót kutatók.

A Stirlingi és a Glasgowi Egyetem tudósai tucatnyi férfi arcáról készült fotót mutattak nőknek, és nőkről készülteket férfiaknak. Az eredmény szerint minél többször bukkant fel ugyanaz a férfi a nők fényképpaklijában, annál erősebben vonzódtak hozzá, míg a férfiak kevésbé találták vonzónak ugyanazt a nőt, amikor másodszorra látták fotóját.
A kutatók a genetikával magyarázzák a jelenséget: egy férfi reprodukciós sikere érdekében ösztönösen vonzóbbnak találja az ismeretlen nőket.
A The Daily Telegraph című lap felidézett a hírrel kapcsolatban egy anekdotát, mely szerint a 30. amerikai elnök, Calvin Coolidge nejével ellátogatott egy farmra, ahol elmagyarázták a feleségének, hogy elég egy kakas sok tyúkhoz, mert az előbbi naponta többször is képes párosodni.
"Mondják meg ezt Coolidge úrnak is" - így a feleség.
Erre az elnök megkérdezte, hogy ugyanazzal a tyúkkal párosodik-e a naponta többször is a kakas, mire a gazda nemmel felet.
"Megmondaná ezt Coolidge-nénak?" - így az elnök.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 15:45, hétfő | Belföld

Többnemzeti hadgyakorlatot tartanak Pápán

A gyorsaságot és a bevethetőséget demonstrálja a Pápa Bázisrepülőtéren tartott Swift Response 2024 többnemzeti hadgyakorlat

2024. Május 13. 15:43, hétfő | Belföld

Pénzbüntetésre ítélték Czeglédy Csabát az ördög ügyvédje-perben

Hatszázezer forintos pénzbüntetéssel sújtotta Czeglédy Csaba ügyvédet, szombathelyi önkormányzati képviselőt az úgynevezett ördög ügyvédje-perben.

2024. Május 13. 15:40, hétfő | Belföld

Gyopáros Alpár: pályázni lehet falusi utcák, járdák, hidak, kerékpárutak felújítására

Önkormányzati tulajdonban lévő utcák, járdák, hidak és kerékpárutak felújítására pályázhatnak az ötezer lakosúnál kisebb települések a Magyar falu programban

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Belföld

Naposan indul a hét, majd megnő a záporok, zivatarok esélye

Napos idő várható gomolyfelhőkkel a hét első felében, 19-25 Celsius-fokos csúcshőmérsékletekkel, majd megnő a záporok, zivatarok esélye - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.