Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Február 27. 07:15, hétfő | Sport
Forrás: Nemzeti Sport Online

A Partizan legyőzésével csoportelső a Szeged!

A Partizan legyőzésével csoportelső a Szeged!

A Szeged-Beton hazai pályán 9–8-ra legyőzte a címvédő Partizan Beogradot a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában, ezzel csoportelsőként továbbjutott a legjobb nyolc közé.

Az első negyed egy szerb kapufával indult, majd Aljosa Kunac hatalmas bombagóllal szerezte meg a vezetést a Szegednek. A túloldalon Vladimir Vujaszinovics pattintott lövése talált utat a magyar kapuba. Ezt követően ötmétereshez jutott a hazai csapat, amelyet Somogyi Balázs magabiztosan értékesített, majd a Partizan került kettős emberelőnybe, így ismét egyenlített. Turzai Gábor találatával újra vezettek a házigazdák, ám Vujaszinovics egalizált. A játékrész vége előtt Joseph Kayes is eredményes volt, így a szegediek egygólos előnnyel vonulhattak pihenőre. (4–3)

A második negyedben csaknem hat percet kellett várni az első gólra, de megérte ennyit várni: már majdnem két minutum óta a Partizan kapuja előtt folyt a játék, amikor Kunac fórt harcolt ki, s Török Béla a rövidbe bombázott, így két gólra nőtt a Szeged előnye. A vendégek ezután időt kértek – miután támadásuk a kapufán csattant, majd emberfórba kerültek –, s Milan Alekszics a jobb alsóba helyezett, így a szegediek egy góllal vezettek félidőben. (5–4)

A harmadik játékrész Baksa László óriási bravúrjával indult, majd egy támadással később ledolgozták hátrányukat a szerbek, Milos Korolija centerből vette be a magyar kaput. A következő hazai támadás után ismét a Szegedé volt az előny: Molnár Tamás pattintott a vendégek kapujába Szlobodan Szoro keze alatt. Ezután csupán Baksa bravúrjainak köszönhette a házigazda, hogy maradt a 6–5, ám a negyed felénél Vukicsevics centerből csavart a magyar hálóba. Ezután azonban az ausztrál válogatott Aaron Younger remekül szakadt el védőjétől, majd a szerbek kapujának közepébe tüzelt. A folytatásban mindkét csapat elhamarkodta támadásait, így az eredmény már nem változott. (7–6)

A negyedik negyed az elsőhöz kísértetiesen hasonlóan indult, ám a szegediek gólját ezúttal Kiss Csaba szerezte egy trükkös csel után. Ezt követően a szerbek jutottak ötmétereshez, majd a kisebb szócsata után Baksa megfogta Mitrovics jobb alsóba tartó lövését. A szerb időkérést követően a magyar együttes harcolt ki emberfórt, s Vincze Balázs időkérése után Kiss Csaba az emberelőny utolsó másodpercében a vendégek kapujába bombázott, amivel gyakorlatilag eldöntötte a mérkőzést. Nem sokkal később Alekszander Radovics ejtett remekül a magyar kapuba, s ezzel kialakult a végeredmény. (9–8)

A Szeged oda-vissza legyőzte – mindkétszer 9–8-ra – a Partizant, s nagyrészt ennek köszönhetően csoportelsőként jutott a negyeddöntőbe. A belgrádi együttes nem volt túl sikeres a Bajnokok Ligája 2011–2012-es kiírásában Magyarországon, hiszen a Vasas, a Szeged és az Eger ellen sem tudott nyerni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok